Най-малкото министърът на финансите трябва да поеме отговорност, става въпрос

...
Най-малкото министърът на финансите трябва да поеме отговорност, става въпрос
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Горанов да понесе отговорност след хакерската атака

Най-малкото министърът на финансите би трябвало да поеме отговорност, става въпрос за извънреден пробив в сигурността на страната. Това сподели заместник-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в студиото на " Още от деня " във връзка хакерската офанзива, при която бяха пробити персонални данни на жители в системата на Националната организация за приходите.

По думите му това няма по какъв начин да мине единствено с " мънкане в Народното събрание ", а би трябвало да се понесе и политическа отговорност. Проблемът е доста сериозен, коства ми се министрите са обезпокоени и комплицирани, защото мащабът не е обяснен. Има тежки проблеми по отношение на киберсигурността в страната, това не е загадка, разяснява той.

Вигенин чака в идващите дни да бъдат показани съответни ограничения против казуса.

Той сподели още, че посредством дотациите и опцията партиите да се финансират от физически и юридически лица се узаконява корупцията. Не се подсигурява равнопоставеност на политическите обединения. ГЕРБ се пробват да завоюват служебна победа на идните избори, сподели Вигенин.

Според него болшинството за следващ път трансформира изборните закони преди избори, нещо неприемливо за демократична страна.

Относно машинното гласоподаване, Кристиан Вигенин добави, че опозицията не е била търсена, с цел да бъдат обсъждани съответни решения. Машинно гласоподаване ще има, когато имаме болшинство в Народно събрание, ще го върнем, сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР