Най-малко три са жертвите и над 130 ранени при земетресението

...
Най-малко три са жертвите и над 130 ранени при земетресението
Коментари Харесай

Най-малко три са жертвите от земетресението в Албания

Най-малко три са жертвите и над 130 ранени при земетресението с магнитуд 6,4 по Рихтер, което раздруса адриатическото крайбрежие на Албания рано тази заран, последвано от второ от 5,3-та степен. Това заяви пред БНР консулът на България в Тирана Благой Петров, като се базира на данни от локалните хора. Има обилни вреди и опустошения. В момента избавителните екипи се пробват да оказват помощ на затрупаните хора от две рухнали къщи, добави той. Започва разказване и възобновяване на вредите.
Няколко здания са се срутили след първичния мощен трус, който е провокирал суматоха измежду популацията. Има срутени здания по адриатическото крайбрежие на страната, както и в столицата Тирана, където са постъпили сигнали за ранени от паднали стени. Получен е сигнал за затрупани под жилищен блок, оповестяват локални медии.
„ Най-силният трус продължи повече от 15 секунди. Всички хора излязоха от постройката, тъй като всичко се тресеше, няколко стени паднаха и по тази причина в този момент стоим на улицата “, описа един от очевидците:
Епицентърът е бил покрай Шияк и на 40 км от Дуръс, на дълбочина към 20 километра, като земетресенията са усетени и в Северна Македония и Гърция
Към този миг няма данни за потърпевши българи при земетресението или за изгубена връзка с наши сънародници в Албания, заяви още консулът. Електричеството и интернет връзката са прекратени на доста места в страната. В задачата ни е образуван спешен щаб и екипът е в подготвеност за оказване на подпомагане.
При нужда българските жители могат да се свържат с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906.
Сеизмолозите не престават да записват земетресения, като последния бил с магнитуд 3,4 по Рихтер.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР