Най-малко шест училища в Германия и централата на държавната телевизия

...
Най-малко шест училища в Германия и централата на държавната телевизия
Коментари Харесай

Бомбени заплахи в централата на телевизия Цет Де Еф и в няколко училища в Германия

Най-малко шест учебни заведения в Германия и централата на държавната телевизия Цет Де Еф в западния град Майнц получиха бомбени закани тази заран, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сутрешните занятия на стотици възпитаници са били анулирани. В множеството случаи малко по-късно сигналите за бомба бяха оповестени за подправени.

Бомбени закани са получени в учебни заведения в Аугсбург и Регенсбург в провинция Бавария, в Карлсруе и Манхайм в провинция Баден-Вюртемберг, в Солинген в провинция Северен Рейн-Вестфалия и в централния град на провинция Тюрингия Ерфурт. В три случая сигналът е получен по електронната поща.

До обяд през днешния ден не е била ясна повода за отправените закани.

Полицията в Майнц заяви, че хората от няколко здания на територията на централата на телевизия Цет Де Еф бяха евакуирани от съображения за сигурност, в това число от постройката с апаратните пространства и студиата, както и от високата административна постройка. Около шестстотин чиновници на Цет Де Еф се завърнаха на работните си места, откакто заплахата е била анулирана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР