Най-малко седем олигарси, свързани предимно с руски петролни и газови

...
Най-малко седем олигарси, свързани предимно с руски петролни и газови
Коментари Харесай

ЧЕРНА СЕРИЯ: Мистериозната смърт на седем руски олигарси - имат ли пръст Кремъл или Путин

Най-малко седем олигарси, свързани най-вече с съветски петролни и газови компании, починаха от началото на войната в Украйна при мистериозни и повече от подозрителни условия, съвсем постоянно при повече или по-малко инсценирани „ самоубийства “, някои съпроводени с дивашкото ликвидиране с нож на личните им фамилии, оповестява лондонският сътрудник на в. „ Ел мундо “ Карлос Фреснеда.

Последният в листата надвишава всичко забелязано и измислено досега: 43-годишният Александър Суботин, шеф в петролния колос „ Лукойл “, умря в град Митищи, североизточно от Москва, след присъединяване в шаманска сесия, в която той бе инжектиран с отрова от жаба буфо, като инжекцията беше последвана от валериан. Резултатът беше сърдечен арест.

Двамата шамани са разпознати като Магуа Флорес (истинско име Алексей Пиндюрин) и Тина Кордоба (Кристина Тейхриб), които явно са се обучавали в езотеричните ритуали с отрова за жаби (Буфо Алвариус) по време на пътешестване до Мексико.

Според формалната версия съветският управител е отишъл при тях да лекува неприятен махмурлук.

Двамата шамани са споделили на полицията, че Суботин е този, който е решил да подписа контракт за услугите им и че им е било платено от трети човек.

Магуа и Тина явно са практикували потреблението на животни в пречистващи ритуали от години; измежду тях, бани с кръв от петел или лекуване с отрова от жаби.

Александър Суботин претърпя сърдечен арест, за който се твърди, че отровата е била инжектирана непосредствено през прорез на кожата.

Мениджърът беше открит мъртъв ден по-късно за ступор на личния му брат Валери, който също заема позиция в „ Лукойл “ и който увери, че Александър е в чудесно здраве.

За момента това е последният случай на „ черен списък„, който датира от януари, даже преди нашествието, когато шефът на транспортната работа на „ Газпром “ (тогава спонсор на Шампионската лига) Леонид Шулман беше открит мъртъв в банята на дачата му край Санкт Петербург, в локва кръв и до предсмъртно писмо.

На 25 февруари, когато танковете на Путин към този момент бяха влезнали в Украйна, различен върховен изпълнителен шеф на „ Газпром “ беше открит обесен на греда в гаража на селската му къща – също покрай Санкт Петербург: 61-годишният Александър Туляков, и до тогава виновен за „ корпоративната сигурност “ на газовия колос.

Следващият прочут труп се появи в Южен Лондон на 3 март. Украинският олигарх Михаил Уотфорд, на 66 години, също беше открит обесен в гаража на своето имение за 20 милиона евро в Съри.

Уотфорд, който се отхвърли от семейството си Толстошея, е живял в Обединеното кралство от две десетилетия и е натрупал благосъстоянието си посредством покупко-продажби с газ и парцели. Приятел преди време на Борис Березовски (който беше обесен през 2013 година в банята на къщата си), той от две години показваше опасенията си да не се появи в „ листата с цели “ на Путин.

На 24 март пристигна ред на Василий Мелников, първо от злокобната поредност от фамилни убийства с финално самоубийство. Тялото на Мелников, който работеше за здравната компания „ МедСтом “, беше открито дружно със брачната половинка му и двете деца на 10 и 4 години, всички от които бяха намушкани до гибел в дома в Нижни Новгород. Компанията му явно е претърпяла директното влияние на икономическите наказания.

Следващият в листата беше Владислав Аваев, който пристигна да работи за и беше заместник-председател на „ Газпромбанк “. Най-голямата му щерка Анастасия при идването си вкъщи стана очевидец на ужасяващата панорама: татко й е убит, а майка й Елена и 13-годишната й сестра Мария лежат намушкани до гибел в леглата си на 14-ия етаж в блок с първокласни жилища в Москва.

Каталунският град Лорет дел Мар беше сцена на предпоследния и свиреп епизод в края на великденските празници. 55-годишният Сергей Протосеня, върховен изпълнителен шеф на газовата компания „ Новатек “, беше открит обесен в градината на вилата, която беше наел със фамилията си.

Съпругата му Наталия и щерка му Мария също бяха намушкани до гибел. Компанията дефинира умрелия като „ стабилен експерт “ и „ прелестен фамилен човек “. Семейството и приятелите му подозират, че става дума за едно от многото „ театрални самоубийства “.

Всички тези „ мистериозни “ или „ необясними “ смъртни случаи безусловно насочват към отравянето с радиоактивен полоний на Александър Литвиненко през 2006 година или интоксикацията на Сергей и Юлия Скрипал с препарата „ Новичок “ през 2018 година и толкоз доста други епизоди, почтени за сериала „ Макмафия “, които се разиграват, откогато някогашният сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Владимир Путин се настани в и разгласи мръсна война на всички предатели на неговата идея.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР