Най-малко петима души в камуфлажни дрехи са открили огън преди

...
Най-малко петима души в камуфлажни дрехи са открили огън преди
Коментари Харесай

Атентат в Москва! Стрелба и взривове по време на концерт. Съобщав...

Най-малко петима души в камуфлажни облекла са разкрили огън преди началото на концерт в залата „ Крокус сити хол “ в Красногорск в Подмосковието. Веднага след изтеглянето на терористите е избухнала детонация, евентуално породена от тях.

 

40 са починали и 100 са ранени, заяви Федералната работа за сигурност (ФСБ).

 

Стрелците са нахлули малко преди да стартира концерта на „ Пикник “ – съветска и руска група, учредена още през 1978 година Музикантите са евакуирани невредими, съобщи ТАСС. Към мястото са се насочили профилирани служби и полицията, основан е действен щаб.

 

Започнала е евакуация на хората от залата, само че към 100 души към момента са блокирани в залата, а горящият й покрив стартира да се разрушава. Около 20:50 ч се чу втора огромна детонация в постройката.

 

Главната проверяваща организация на Русия преглежда стрелбата, детонациите и пожара като терористичен акт.

 

Следственият комитет заяви, че е почнал наказателно следствие по обвиняванията, макар че не заяви кой може да стои зад офанзивата, написа " Асошиейтед прес ".

 

В съветските медии се оповестява, че нападателите са хвърлили експлозиви, които са провокирали големия пожар. Видео, оповестено в обществените медии, демонстрира големи кълба черен пушек, издигащи се над постройката, която може да побере повече от 6000 души.

 

Кадрите от пукотевица в Москва са ужасяващи и тежки за гледане, съобщи Белият дом.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че американското президентство е в мислите си със жертвите на „ ужасяващата офанзива “. Той добави, че Съединени американски щати се пробват да получат повече информация по случая.

 

Същевременно от държавната самолетна компания - Росавиация, оповестяват, че четирите съществени московски летища " Шереметиево ", " Внуково ", " Домодедово " и " Жуковски ", са засилили ограниченията за сигурност.

 

Кметът на Москва Сергей Собянин постанови анулацията на всички културни, спортни и други всеобщи мероприятие в Москва до края на седмицата. Областният губернатор Андрей Воробьов удостовери, че над 70 екипа на " Бърза помощ " са на мястото и оказват помощ на потърпевшите. Хеликоптер се е присъединил в напъните да се изгаси пожарът над постройката, в която се е разиграла нещастието.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР