Най-малко петима души са загинали в италианския регион Тоскана, където

...
Най-малко петима души са загинали в италианския регион Тоскана, където
Коментари Харесай

Бурята Киърън взе жертви в Западна Европа. Има изчезнали хора

Най-малко петима души са починали в италианския район Тоскана , където бурята “Киърън “ провокира рекордни дъждове и затвори жителите в домовете им, наводни лечебни заведения и прекатурна коли.

Така в петък броят на жертвите на бурята в Западна Европа доближава 12, Асошиейтед прес (АП).

В четвъртък в Испания , Франция , Белгия , Нидерландия и Германия починаха минимум седем души. Бурята връхлетя Западна Европа с ветрове със скорост към 200 км/ч. и се наложи затварянето на учебни заведения, летища и железопътни и фериботни услуги.
 Жена в наводняване си апартамент в Тоскана
Италианските органи за отбрана на жителите споделиха, че за три часа от крайбрежния град Ливорно до вътрешната котловина на Муджело са паднали 200 милиметра дъжд, който е довел до преливане на речни корита.

Областният шеф на Тоскана Еудженио Джани разгласява фотоси от наводнените региони Кампи Бисенцио, Прато и Куарата. Най-малко трима души са в неопределеност в Тоскана, а един човек е липсващ в планините в област Венето, северно от Венеция. В други области бе оповестена паника и управляващите предизвестиха, че бурята се насочва към Южна Италия.

При прекосяването на бурята са наводнени минимум четири лечебни заведения, в това число в Пиза и Муджело. В цяла Тоскана бурята прекъсна железопътните линии и автомагистрали, а учебните заведения бяха затворени.

Стотици хора не съумяха да се приберат по домовете си, в това число към 150 души, които останаха блокирани в Прато след прекъсването на влаковата линия в четвъртък вечерта. Около 40 000 души останаха без електричество в петък.

В петък бурята се отдръпна от Северна Франция и атлантическото крайбрежие, само че в някои райони продължиха проливните дъждове, до момента в който незабавните екипи разчистваха отломките от предходния ден.

 Нормандия, Франция, 2 ноември 2023 година
Повече от половин милион френски семейства останаха без електричество за втори ден, основно в западния район Бретан. Влаковете бяха спрени в няколко области, а доста пътища останаха затворени.

Френският президент Еманюел Макрон пътува в петък до опустошените от бурята региони на Бретан, а министър-председателят Елизабет Борн пътува до мощно засегнатите региони на Нормандия.

Преди две седмици бурята „ Бабет “ нахлу от Атлантическия океан и провокира тежки наводнения в Северна Ирландия и елементи от Англия. През лятото мощни стихии връхлетяха и Централна Гърция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР