Най-малко петима души са загинали при наводнения край Атина, съобщи

...
Най-малко петима души са загинали при наводнения край Атина, съобщи
Коментари Харесай

Най-малко пет жертви при наводнение край Атина

Най-малко петима души са починали при наводнения край Атина, заяви гръцката противопожарна работа, представена от Ройтерс.
Заради пороя мнозина бяха блокирани в домовете и колите си и бяха затворени учебни заведения. Пътищата в Неа Перамос, на 17 километра западно от Атина, се трансфораха в реки от тиня, демонстрират телевизионни фрагменти. На процедура целият град Неа Перамос е наводнен.
В прилежащия град Мандра една жена бе открита мъртва в дома й, оповестиха чиновници на пожарната.
12 души са били избавени от рейс, блокиран на мост. Някои поданици са били принудени да се качат на покривите на своите домове, заяви държавната телевизия. Властите са записали минимум 160 позвънявания за помощ. Гърция разгласи изключително състояние на остров Сими във вторник след проливните дъждове, които провокираха наводнения. Разрушени са доста домове, прекратено е и електроснабдяването. Придошлите води са отнесли в морето и десетки коли. На острова са пристигнали подкрепления от пожарната и бреговата защита, с цел да разчистват пътища и да изпомпват събралите се води.
Видео, снимано от поданици на острова, демонстрира по какъв начин цели улици, учебно заведение, детска градина и коли са под вода и тиня. През уикенда пък английски екскурзиант се удави в колата си по време на стихия на гръцкия остров Корфу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР