Най-малко осем души загинаха в Сибир в събота след избухване

...
Най-малко осем души загинаха в Сибир в събота след избухване
Коментари Харесай

Най-малко осем загинали при бушуващи пожари в Сибир



Най-малко осем души починаха в Сибир в събота след експлоадиране на няколко пожара, които се разпространиха към  стотици здания в няколко села, а мощните ветрове попречиха напъните за потушаване на пламъците, оповестява организация ТАСС, представена от Ройтерс.

В региона на Красноярск - на към 3000 км източно от Москва се разгоряха пожари в 16 обитаеми места в регионите Казачинское и Шариповски, при което починаха петима души, се споделя в изказване на локалния клон на Следствения комитет на Русия, което го накара да стартира наказателно произвеждане за причиняване гибел по несъобразителност.

Спряно е електричеството в няколко обитаеми места, с цел да се предотвратят нови пожари, които може да избухнат заради късане на електропроводите заради мощния вятър.

Местното здравно министерство заяви, че 17 души са потърпевши, като 11 от тях са откарани в болница, съобщи организация ТАСС.

Федералната организация по горите заяви, че къси съединения в електропроводите са предизвикали пожара на 350 къщи и че мощните ветрове са влошили обстановката, показва още ТАСС.

" Самолетите не могат да бъдат употребявани за гасене на пожари заради огромното ветрово натоварване “, заяви Службата за незабавни случаи на Красноярск в своя канал в Telegram. Беше оповестено видеос, на което се вижда по какъв начин небето е потъмняло от пушек, а спасителите се борят със мощни пориви напразно, до момента в който се мъчат да потушат редица пожари в селските региони с най-вече дървени здания.

Руската работа за отбрана на горите разгласява по-късно фрагменти от пожари в гористи местности, всички от които, съгласно нея, са били бързо овладени.

Следственият комитет заяви и за пожари в прилежащия район Хакасия.

Малко по-на запад проверяващите в региона на Кемерово също започнаха наказателно произвеждане и споделиха, че са открити телата на трима души в жилищна постройка в местността Тяжински, където са се запалили над 50 къщи.

И двете групи следователи споделиха, че продължава работата по определяне на аргументите за пожарите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР