Най-малко две руски държавни медии публикуваха днес спешна новина, че

...
Най-малко две руски държавни медии публикуваха днес спешна новина, че
Коментари Харесай

Руски държавни медии съобщиха за прегрупиране на войски източно от Днепър, после свалиха новината

Най-малко две съветски държавни медии разгласиха през днешния ден незабавна вест, че съветски войски се прегрупират, с цел да заемат " по-удобни позиции " източно от река Днепър, само че минути по-късно са свалили тази информация, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Крайно необикновеният случай допуска разстройства в връзката сред съветското военно управление и държавните медии за това по какъв начин да се отразява обстановката на бойното поле в Южна Украйна, отбелязва английската информационна организация.

Руското министерство на защитата назова през днешния ден свалената вест " подправена информация " и я дефинира като " провокация ", заяви съветската медия РБК, представена от Ройтерс. " Разпространението на подправена информация за " прегрупиране " на войски в региона на река Днепър, сякаш от името на пресслужбата на съветското министерство на защитата, е провокация ", гласи изказването на министерството, представено от РБК.

В петък съветската войска сподели, че е осуетила опит на украинските войски да основат предмостие на източния бряг на река Днепър и околните острови, подготвяйки се за нахлуване. Намиращият се в Съединени американски щати Институт за проучване на войната осведоми предходната седмица, че през октомври Украйна е направила хипотетични интервенции през река Днепър в Херсонска област, и уточни, че съветските военни блогъри оповестяват в интернет за непрекъснати украински сухопътни интервенции на източния бряг на реката.

В поредност от три незабавни вести през днешния ден съветската държавна организация РИА Новости осведоми, че командването на съветските сили за Днепър е решило да прегрупира военни елементи на " по-изгодни позиции " източно от река Днепър. Агенцията уточни, че след прегрупирането някои елементи от тези армейски сили може да бъдат включени в нахлуване по други фронтове. Според РИА Новости съветското основно командване се е съгласило със заключенията за обстановката, направени от Днепровското командване на съветската войска, и е разпоредило прегрупирането да стартира.

Минути по-късно РИА Новости смъкна и трите вести, оповестява Ройтерс. Друга държавна организация - ТАСС, разгласява единствено една незабавна вест за прегрупирането на съветски военни елементи, която смъкна, обявявайки, че е станала неточност. ТАСС се извини на своите читатели.

Междувременно ТАСС заяви, че съветските военни сили " Днепър " са унищожили за последното денонощие самоходна гаубица " Акация " на украинската войска, а също украинска военна част в село Кринки в Алшинска община на Херсонска област.

" Загинали са 27 души от въоръжените сили на Украйна, а двама са ранените ", оповестява за съветските медии представител на съветските управляващи в окупираната част от Херсонска област. ТАСС предава, че на територията на островите в река Днепър е унищожена краткотрайна база на украинско военно поделение, а и позиция на друго поделение по Харковското направление.

ТАСС оповестява и за умрял гражданин на Нова Каховка, Херсонска област, на брега на река Днепър, както и за един ранен в следствие от украински обстрел. Руските управляващи в региона оповестяват за изстрелването на общо 11 снаряда от украинска страна по обитаемоте места в региона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР