Най-малко двама души са загинали след ден и половина непрекъснати

...
Най-малко двама души са загинали след ден и половина непрекъснати
Коментари Харесай

Тежки наводнения взеха жертви в Италия

Най-малко двама души са починали след ден и половина непрекъснати дъждове в италианската област Емилия-Романя, където до неотдавна пресъхналите поради рекордната суша реки, в този момент преляха и предизвикаха пагубни наводнения, заяви Асошиейтед прес.

Един човек е бил отвеян от придошлите води, до момента в който е карал колело в провинция Равена, а различен е умрял покрай Имола в затрупаната си от свлачище къща. Един човек се търси там.

Интензивните валежи  връхлетяха италианската област в миг, в който страната се оплаква от втора година на суша, довела до пресъхване тук-там на най-голямата река в страната - По. От басейна на По италианските земеделци черпят всекидневно вода за фермите си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тежките превалявания покачиха в този момент внезапно равнището на река По с 1,5 метра за 24 часа, а по-малки реки в Емилия-Романя преляха, причинявайки огромни материални вреди на имущество и на селскостопански площи. Около 450 души бяха евакуирани поради бедствието.



Асоциацията на селскостопанските производители " Колдирети " съобщи, че мощните стихии надалеч не са спомогнали за облекчаването на последствията от сушата, а са влошили ситуацията, защото наводненията са нанесли вреди на лозята и на маслиновите гори. Езерото Гарда, което се простира сред прилежащите области Ломбардия и Венето, и се употребява също за селското стопанство и резервира исторически ниско ниво (43% от нормалния му капацитет).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР