Най-малко двама души бяха убити, а няколко ранени при нападение

...
Най-малко двама души бяха убити, а няколко ранени при нападение
Коментари Харесай

Мъж уби с нож двама души в мюсюлмански център в Лисабон

Най-малко двама души бяха убити, а няколко ранени при нахлуване с нож в исмаилитски мюсюлмански център в Лисабон , оповестява " Ройтерс ".

Неизвестен мъж, въоръжен с огромен нож, е нападнал шиитския мюсюлмански център в португалската столица малко преди 11.00 часа сутринта локално време.

Нападателят е прострелян, откакто е отказал да остави оръжието си и се доближил с ножа до служителите на реда. Той е арестуван и откаран в болница.

Си Ен Ен оповестява, че се допуска, че нападателят е афганистанец. Полицията не към момента не е удостоверила националността му.

Премиерът Антониу Коща съобщи, че всичко демонстрира, че става въпрос за изолиран акт и е преждевременно да се вършат каквито и да било тълкувания за закононарушението.

Исмаилитите са малцинство в границите на шиитския ислям, чиито членове са били атакувани от екстремистки групи в страни като Пакистан.

Принц Карим Ага Хан - нравствен лидер на международните исмаилити, откри центъра в Лисабон през 1998 година В постройката има молитвени зали, класни стаи, заседателни зали и изложбени пространства.

Исмаилитската общественост в Португалия е една от най-големите в континентална Европа и наброява хиляди, доста от които са избягали от Мозамбик по време на гражданската война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР