Най-малко девет души бяха убити във вторник при въоръжено нападение

...
Най-малко девет души бяха убити във вторник при въоръжено нападение
Коментари Харесай

Еквадор: 9 убити при въоръжена атака срещу рибарско пристанище

Най-малко девет души бяха убити във вторник при въоръжено нахлуване против малко рибарско пристанище в северозападната еквадорска провинция Есмералдас, на границата с Колумбия, оповестиха от Главната прокуратура (FGE).

Властите извадиха седем натрупа на местопроизшествието и още два от близката болница и ги закараха в съдебномедицински център, сподели FGE, добавяйки, че проверява " за намиране на виновните за това закононарушение ".

Според локалните медии група нападатели, въоръжени с револвери и пушки, са пристигнали на пристанището сутринта и са почнали да стрелят по търговци и чиновници, работещи в склада, преди да избягат от мястото на престъплението.

Министърът на вътрешните работи Хуан Сапата сподели пред новинарския уеб страница Primicias, че нападението е осъществено от 30 нападатели и минимум четирима души са ранени при случая.

Води се следствие дали зад нападението стоят проведени незаконни групи.

Междувременно военните оповестиха посредством Twitter, че ще поддържат полицията в тяхното „ търсене по въздух и земя на участниците в стрелбата “.

Правителството на провинция Есмералдас разгласи изключително състояние през март, което към момента е в действие, заради възходящата престъпност и принуждение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР