Най-малко 80 марокански мигранти, поне 7 от които непълнолетни, са

...
Най-малко 80 марокански мигранти, поне 7 от които непълнолетни, са
Коментари Харесай

Десетки мигранти се опитаха да влязат в Испания с плуване

Най-малко 80 марокански мигранти, най-малко 7 от които малолетни, са съумели да стигнат незаконно тази неделя до самостоятелния испански град Сеута, ситуиран на средиземноморския бряг на Северна Африка против Гибралтар, съобщи БНР.

Те са плували от мароканския бряг до най-южната испанска територия, макар мощното течение и вятъра. Крайбрежните управляващи споделят, че това е най-масовото настъпление на плувци емигранти. „ Отчаяние “ - това е което кара младите мароканци на възраст сред 20 и 35 години да облекат неопреновите костюми, да сложат плавниците и да изоставен нелегално границите на родния Мароко в търсене на по-добър живот в Европа.

Между териториите на двете страни има единствено 200 метра водна линия и това дава вяра за триумф. Някои се връщат, други се давят, а тези, които съумеят биват настанявани в индустриални хранилища, където карат наложителна 14-дневна карантина. Преди година незабавно бяха връщани в страната по генезис, само че в този момент мароканската граница е затворена и това е в допълнение облекчение за новопристигналите мигранти.

„ Днешният ден беше същинска полуда “, сподели в неделя представител на полицията, заставен да задейства хеликоптера на Гражданската армия, с цел да спасят от удавяне част от плуващите към Испания. Миграционният напън от Мароко през последните месеци е в пъти по-голям от естественото. Полицейските елементи се оплакват от неналичието на надзор над мароканското крайбрежие от страна на тяхната жандармерия, което улеснява напускането на страната. Още по-интензивен е напорът към Канарските острови, където единствено през предходната година е имало 700% повече емигранти спрямо миналата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР