Най-малко 80 коли са опожарени снощи и тази нощ в

...
Най-малко 80 коли са опожарени снощи и тази нощ в
Коментари Харесай

Вандали опожариха близо 100 коли в шведски градове само за една нощ

Най-малко 80 коли са опожарени нощес и тази нощ в западните шведски градове Гьотеборг и Тролхетан. Подпалвачите са работили по едно и също време в няколко региона, заяви през днешния ден телевизия Ес Ве Те.

Местният англоезичен в.”Дъ Локал” показва, че сходни, само че не толкоз огромни произшествия е имало и в столицата Стокхолм, Упсала, Акерсберга, Малмьо, Хелзинборг, Лизекил и Фалкенберг.

Вече има арестувани за присъединяване в погромите.



" Имали сме интервали с огромен брой пожари, само че в една и съща вечер и за толкоз малко време на голям брой разнообразни места, не помня такова нещо ", разяснява Ула Брем, говорителка на полицията в Западна Швеция. Тя означи, че вандалските прояви зачестяват точно в навечерието на новата образователна година.

Пред локалния в. " Гьотеборгс постен " служители на реда обясниха, че акцията вероятно е била координирана посредством обществените мрежи. Очевидци разказват по какъв начин хора с тъмни облекла опожарявали колите - носели туби с бензин и бейзболни бухалки, с които разбивали стъклата.

В Тролхетан служителите на реда, помагали на пожарникарите, са били замервани с камъни. " Младежите (...) бяха с качулки и маски, скриващи лицата, с цел да не бъдат елементарно разпознати ", описа чиновник на реда.

Шведският министър председател Стефан Льовен съобщи пред националното радио, че е " в действителност сърдит " и " обществото би трябвало твърдо да реагира ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР