Най-малко 8 тона злато са били изнесени миналата седмица от

...
Най-малко 8 тона злато са били изнесени миналата седмица от
Коментари Харесай

Осем тона злато са били изнесени от централната банка на Венецуела

Най-малко 8 тона злато са били изнесени предходната седмица от трезора на венецуелската централна банка. Това оповестиха опозиционен народен представител и трима държавни източници, представени от Ройтерс.

Златото е било изнесено с държавни коли сред сряда и петък предходната седмица, когато в банката не е имало постоянна защита, а шефът на институцията Каликсто Ортега е бил в чужбина, споделиха депутатът Анхел Алварадо и тримата държавни източници.

"Те възнамеряват да го продадат нелегално ", сподели Алварадо в изявление.

Централната банка не отговори на молбата да разяснява тази информация.

Алварадо и държавните източници, поискали анонимност, не споделиха къде е изпратено златото.

Това е следващият симптом, че президентът Николас Мадуро търси обезверено метод да се снабди с твърда валута на фона на затягащите се наказания, означи Ройтерс.

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо ще посети Бразилия и ще беседва с президента на страната Жаир Болсонаро и други държавни представители.

Бразилски издания разясняват, че Гуайдо ще посети няколко латиноамерикански страни, с цел да разиска рецесията във Венецуела.

Бразилия и десетки други страни го признаха за краткотраен президент на Венецуела, с което усилиха натиска върху президента Николас Мадуро, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР