Най-малко 60 души, сред които известни артисти и музиканти, са

...
Най-малко 60 души, сред които известни артисти и музиканти, са
Коментари Харесай

Най-малко 60 са убити при въздушно нападение на концерт в Мианма


Най-малко 60 души, измежду които известни актьори и музиканти, са били убити през днешния ден в Мианма при въздушно нахлуване на хунтата против концерт, проведен от сепаратистка организация, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на очевидци и локални медии.

Събитието се е провеждало в северния щат Качин по случай 62-ата годишнина от основаването на Организацията за самостоятелност на Качин. Това е мощна сепаратистка група, формирана от представители на етническата група качин.

Организацията за самостоятелност на Качин от десетилетия се бори против армията на Мианма и поддържа съпротивата против военния прелом, осъществен предходната година.

" Загубихме наши хора, наши актьори и наши братя и сестри. Никога няма да не помни това непоносимо деяние и те (отговорните за нападението) би трябвало да си платят за това, сподели музикант от Качин, който пожела да остане неизвестен.

Според локални медии нападението е било осъществено от три изтребителя. Сред жертвите са известни артисти в Качин - Аурали и Галау Яу Луи. Организацията за самостоятелност на Качин не пожела да разяснява обстановката.

Мианма е в политически ужас след военния прелом на 1 февруари предходната година. Хунтата потушава по жесток метод митинги, придвижвания на гражданско непокорство и въоръжена опозиция от страна на милиции в цялата страна, отбелязва ДПА.

Най-малко 2370 души са били убити, а близо 16 хиляди - арестувани, след преврата, сочат данни на правозащитната група Асоциация за подкрепяне на политическите пандизчии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР