Най-малко 490 земетресения са разтърсили района на турския курорт Бодрум

...
Най-малко 490 земетресения са разтърсили района на турския курорт Бодрум
Коментари Харесай

490 земетресения са разтърсили Бодрум през последните 24 часа

Най-малко 490 трусове са раздрусали региона на турския курорт Бодрум на Егейско море през последните 24 часа след вчерашния трус от 5,1, съобщи организация Доган.

Турската дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки заяви, че след земетресението през вчерашния ден са регистрирани 490 вторични труса.

Част от плажа в квартал Йалъчифтлик е рухнал при труса, предизвиквайки суматоха измежду популацията. На пътя пък се е образувала двуметрова дупка.

Той означи, че множеството земетресения са просто вторични. По думите му постройките в Бодрум са издигнати качествено и не са високи, тъй че туристите не би трябвало да прекъсват ваканцията си.Академик Хасан Сьозбилир от университета " 9 септември " в Измир съобщи, че земетресенията в Бодрум може да продължат, само че акцентира, че туристите не би трябвало да си потеглят.

Вчерашният трус от 5,1 стана три седмици откакто Бодрум бе разтресен от земетресение със мощ 6,6. На 21 юли двама души починаха на гръцкия остров Кос от мощното земетресение.

Трусът бе усетен в егейския окръг Мугла и покрайнините. В Турция нямаше жертви, само че 354 души бяха ранени, петима от които тежко, заяви тогава турският министър председател Бинали Йълдъръм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР