Най-малко 46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска

...
Най-малко 46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска
Коментари Харесай

46 души загинаха, след като македонски автобус катастрофира и се запали на магистрала Струма

Най-малко 46 души починаха, откакто пътнически рейс с македонска регистрация се възпламени на автомагистрала " Струма ". Трагичният случай е станал край село Боснек към 2.00 часа тази нощ. Сред починалите са 12 деца.

Пламъците избухнали след удар на транспортното средство в мантинелата.

Общо 53 души са били в рейса, който е пътувал от Истанбул. Оцелелите в злополуката са 7. Те са откарани в " Пирогов ". По първична информация положението им е устойчиво.

Жертвите са жители на Северна Македония. Сред тях има и деца.

Българският министър председател Стефан Янев е уведомил сътрудника си от западната ни съседка Зоран Заев, който се чака да дойде в страната ни.

„ Разследват се аргументите за случая. Не знаем дали всички пасажери са наши жители, само че по този начин подозираме, защото рейсът е с македонска регистрация”, сподели Заев по Нова ТВ.

Автобусът е влезнал в страната през граничен пункт " Капитан Андреево ".

Седемте оживели от злополуката - момиче на 17 години и шестима възрастни, са настанени в „ Пирогов”. Шестима от тях са в Клиниката по изгаряния, а седмият – в травматологията. Животът им е вън от заплаха. Медицинските екипи към момента им вършат нужните проучвания. Всички те са жители на Република Северна Македония. В болничното заведение пристигнаха представители на македонското посолство.

Над 50 метра мантинела е скъсал рейсът, изясни кметът на Перник Станислав Владимиров. Причините за нещастието по думите му могат да бъдат доста - от мокрото трасе, до нехайство или заспиване на водача.„ На това трасе постоянно стават произшествия. То е с голяма денивелация в продължение на два километра. Това трасе е едно от най-тежките в нашата страна”, изясни още Владимиров.

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че придвижването по аутобана в сектора от пътен възел " Даскалово " до пътен възел " Долна Диканя " е лимитирано в двете направления. Обходният маршрут е: пътен възел " Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел " Даскалово ".

По предписание на основния прокурор Иван Гешев делото за тежкия пътен случай на Автомагистрала „ Струма” е предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа. Вече са почнали дейности по следствието, прави се оглед на местопроизшествието. На мястото е зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Властите приканват над мястото на случая да не се пускат дронове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР