Най-малко 42 жени са били отвлечени от ислямски екстремистки бунтовници

...
Най-малко 42 жени са били отвлечени от ислямски екстремистки бунтовници
Коментари Харесай

Ислямски екстремисти отвлякоха повече от 40 жени в североизточна Нигерия

Най-малко 42 дами са били отвлечени от ислямски екстремистки бунтовници по време на нахлуване в щата Борно в североизточна Нигерия. Това оповестиха локалните поданици пред Асошиейтед прес.

Бунтовниците са нападнали дамите, до момента в който те са събирали дърва за огрев в квартал Джере в Борно. Местността е в епицентърът на 14-годишен протест, стартират от екстремистката група, Боко Харам, съгласно член на Гражданските взаимни сили за локална сигурност.

Качала Майдугу, представител на държавното управление в региона, удостовери случая. Той е станал във вторник, само че беше обявено за него едвам късно в сряда. " Получихме информация през вчерашния ден, че 46 дами са били отвлечени, само че единствено на четири е било разрешено да се върнат вкъщи, а 42 са били арестувани ", сподели Майдугу.

Той също по този начин сподели, че бунтовниците са поискали откуп от по 50 000 найри (55 долара) за всяка жена. Местните поданици се опитвали да договарят за по-ниски суми пари, с цел да платят за свободата на дамите.

Отвличането е станало часове откакто екстремистите са устроили засада на силите за сигурност, които пазят земеделците в региона.

Боко Харам стартират протеста си през 2009 година, с цел да се борят против западното въздействие и да открият ислямския закон на шериата в Нигерия. Според данни на организациите на Организация на обединените нации в Нигерия минимум 35 000 души са били убити и 2,1 милиона души са били разселени вследствие на дейностите им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР