Най-малко 40 войници и около десет цивилни са били убити

...
Най-малко 40 войници и около десет цивилни са били убити
Коментари Харесай

Поне 40 войници и 10 цивилни са убити в Украйна

Най-малко 40 бойци и към 10 цивилни са били убити в първите часове на съветската инвазия в Украйна през днешния ден, заяви консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Знам, че над 40 украински бойци са били убити, а няколко десетки - ранени, става въпрос и за към 10 убити цивилни в страната ", съобщи Олексий Арестович. " Тези загуби, са породени от въздушни и ракетни удари тази заран ", посочи той.

Украйна беше изумена от втора вълна ракетни удари, сподели на брифинг съветникът на Зеленски, представен от Ройтерс.

Властите в Киев споделят, че първата вълна, почнала малко откакто съветският президент Владимир Путин подреди военна интервенция тази заран, е поразила военни командни центрове и други здания в няколко украински града.

По-рано презденя съветникът на украинския министър на вътрешните работи Антон Геращенко, че минимум осем души са убити и девет са ранени след началото на съветската офанзива.

" В област Одеса шестима души са починали, седем са ранени, а 19 са безследно изчезнали. В Мариупол има един умрял и двама ранени ", означи Геращенко.

По думите му, при авиоудар в град Бровари са унищожени третия и четвъртия етаж на 4-етажен блок, като се счита, че има една жертва и шестима потърпевши. Осмата жертва е граничар в региона на селището Преображенка в Херсонска област, който е умрял при ракетен обстрел от територията на Крим.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР