Най-малко 40 000 жители на Калифорния се наложи да бъдат

...
Най-малко 40 000 жители на Калифорния се наложи да бъдат
Коментари Харесай

Десетки хиляди евакуирани заради пожари в Калифорния

Най-малко 40 000 поданици на Калифорния се наложи да бъдат евакуирани поради големите горски пожари. Щатът се бори с два огромни огнени фронта - един наоколо до Лос Анджелис и втори на север от Сан Франциско .

 
Огънят навлязъл измежду къщите на десетки фамилии северно от Лос Анджелис. Повечето евакуирани са от региона на град Санта Кларита, където застрояването е навлязло в покритите с гъсти шубраци скатове на едноименната котловина.
 
Няколко къщи към този момент изгоряха. Санта Кларита има към 180 000 поданици . На близо една четвърт от тях беше разпоредено да изоставят парцелите си и да бягат.

 Калифорния пожари БГНЕС
Засега няма данни за починали или потърпевши хора. Направена е организация да се изтеглят даже животните от конюшни в региона.-->
 
Пожарите засегнаха и градове, които не са безусловно застрашени от огъня . Електрическите компании стопираха тока на десетки хиляди семейства, тъй като скъсаните от ветровете кабели на далекопроводите най-често са причина за пожарите.

 
Освен край Санта Кларита огромен по повърхност пожар гори и в произвеждащите известното калифорнийско вино общини Напа и Сонома северно от Сан Франциско.
 
Калифорния към момента се възвръща от пожари през предходната година , при които починаха към 100 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР