Най-малко 38 души са починали в Индия вследствие на натравяне

...
Най-малко 38 души са починали в Индия вследствие на натравяне
Коментари Харесай

38 починаха, отровени от алкохол менте, още 10 берат душа

Най-малко 38 души са умряли в Индия в резултат на натравяне с подправен алкохол, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на локалните управляващи.
Жертвите са почнали да постъпват в лечебни заведения в окръг Саран в щата Бихар във вторник с недоволства от стомашни конвулсии, повръщане и замъглено зрение.

Високопоставен чиновник на полицията сподели, че до този следобяд умрелите са достигнали 38, а минимум 10 души са в тежко положение. Част от отровените са изгубили зрението си.

Десетки лица, забъркани в производството на незаконен алкохол, са били арестувани и се разпитват. Двама локални служители на реда са отстранени от работа поради съмнения в съпричастност към този вид закононарушения.

Всяка година стотици индийци, най-вече от хората с по-ниски приходи, умират от консумация на подправен алкохол.

Производството и продажбата на алкохолни питиета е неразрешена в няколко индийски щата, в това число и в Бихар, както и в западния щат Гуджарат.

Според някои критици на тази мярка тя предизвиква производството и потреблението на подправени спиртни питиета в нерегламентирани и неприятно оборудвани дестилерии.

Властите в Бихар не разрешиха продажбата, производството и потреблението на алкохол преди локалните избори през 2016 година по отношение на настояванията на женски организации, които се оплакаха, че доста мъже харчат мъчно извоюваните пари за алкохол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР