Най-малко 28 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари срещу

...
Най-малко 28 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари срещу
Коментари Харесай

Израелски въздушни удари убиха 28 палестинци в южната част на Газа

Най-малко 28 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари против два жилищни региона на Хан Юнис в южната част на Газа.

Квартал в Хамад е бил ударен при бомбардировка в събота, сподели Юмна ЕлСайед от Ал Джазира, репортаж от Хан Юнис. Десетки също бяха ранени при офанзивата, която умъртви най-вече деца.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Неуспешна фантазия “: Защо Съединени американски щати упорстват палестинската власт да управлява Газа? „ Давиш се в личната си кръв “: Роднините на израелските жертви на Хамас към момента желаят мир Какво е въздействието на войната в Газа върху палестинската стопанска система? завършек на списъка

След това различен бомбен атентат беше ориентиран към къща в град Хузаа, източно от Хан Юнис, сподели тя.

„ Общият брой на убитите е 28 души, само че десетки са ранени и десетки към момента остават под руините, изключително в жилищния квартал Хамад “, добави ЕлСайед.

Директорът на Nasser Medical Complex на юг сподели, че неговото оборудване е получило 26 тела и 23 души със съществени пострадвания след удара на Хамад, съгласно организация AFP.

Стотици хиляди палестинци се реалокираха в южната част на Ивицата Газа, откакто Израел им подреди да изтеглят северния район, потвърждавайки, че ще бъде „ по-безопасно “ на фона на сухопътната атака на израелските сили там.

Две трети от тях към този момент са без дом.

През последните седмици израелските бомбардировки също се ускориха на юг.

Жителите на Хузаа, Абасан, Бани Сухейла и ал-Карара в източната част на Хан Юнис, най-големият град в южната част на Газа, споделиха, че израелските самолети са хвърлили хиляди листовки през нощта в сряда и сутринта в четвъртък, предупреждавайки ги да изоставен.

„ За вашата сигурност би трябвало неотложно да изтеглите местата си на престояване и да се насочите към известни убежища “, се споделя в листовките. „ Всеки, който е покрай терористи или техните уреди, излага живота си на риск и всяка къща, употребена от терористи, ще бъде ориентирана. “

Не беше ясно къде се чака да избягат жителите на източната част на Хан Юнис, защото преди този момент Израел беше наредил на хората да се реалокират в този район за тяхната сигурност.


В изявление за американски ефирен оператор в петък Марк Регев, асистент на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, сподели, че те молят хората да се реалокират, тъй като „ не желаят да видят цивилни, хванати в кръстосания огън “, акцентирайки, че проектите на израелската войска да нападна Хамас в южната част на Газа, откакто покори северната.

Регев добави, че израелските войски ще би трябвало да навлязат в града, с цел да отстранен бойците на Хамас от това, което той твърди, че са подземни тунели и бункери, само че че такава „ голяма инфраструктура “ не съществува в по-слабо застроените региони на запад.

„ Доста съм сигурен, че няма да им се наложи да се реалокират още веднъж “, в случай че се реалокират на запад “, означи той.

„ Молим ги да се реалокират в регион, където се надяваме, че ще има палатки и полева болница “, сподели той, добавяйки, че западните региони също са по-близо до граничния пункт Рафа с Египет, където може да бъде доставяна филантропична помощ въведени „ допустимо най-бързо “.

Но висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк сподели, че сега неговата организация „ не счита никоя част от Газа за безвредна “.

От 7 октомври повече от 12 000 души в линията Газа, 5 000 от които деца, са били убити заради бомбардировките на Израел над обсадения анклав, който е дом на към 2,3 милиона души.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР