Най-малко 27 ракети и снаряди бяха изстреляни от ивицата Газа

...
Най-малко 27 ракети и снаряди бяха изстреляни от ивицата Газа
Коментари Харесай

Бойци от Газа проведоха един от най-тежките обстрели на Израел от години

Най-малко 27 ракети и снаряди бяха изстреляни от линията Газа по Южен Израел през днешния ден, без да причинят жертви и вреди, съобщи ТАСС, като се базира на израелската войска.

" Асошиейтед прес " дефинира обстрела като най-масирания по рода си от войната през 2014 година сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", което управлява крайбрежния анклав.

Повечето от тези ракети и снаряди са били свалени от израелската система за противоракетна защита " Железен купол ", заяви израелската войска, представена от ТАСС.

Една ракета обаче се е взривила в двора на детска градина, разгласи представителят на израелското министерство на външните работи Емануел Нахшон. Премиерът Бенямин Нетаняху свика съвещание с присъединяване на министрите, отговарящи за сигурността.

По-рано през днешния ден сирените в Южен Израел, покрай линията Газа, завиха в предизвестие към локалните поданици да се укрият в убежища, съобщи " Ройтерс ". ТАСС напомня, че палестински бойци са обстрелвали за последно Израел от крайбрежния анклав на 18 февруари.

Конфликтът сред Израел и палестинците ескалира в последните седмици, като повода бе гибелта на близо 60 протестиращи палестинци в конфликти с израелската войска в средата на май. Според израелците по границата на ръководената от радикалната ислямистка формация " Хамас " територия са протестирали до 40 000 души и е имало опити за прекосяването ѝ на 13-14 места. Израелската войска е отвърнала с въздушни и танкови офанзиви по цели и тунели на " Хамас ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР