Най-малко 26 човека са били убити при ожесточени сражения между

...
Най-малко 26 човека са били убити при ожесточени сражения между
Коментари Харесай

Най-малко 26 убити при ожесточени сражения в Източна Гута

Най-малко 26 индивида са били убити при яростни сражения сред сирийските държавни сили и бунтовници в Източна Гута през днешния ден, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида.

Боевете се водят макар признатата през вчерашния ден от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция за неотложно преустановяване на огъня в Сирия за 30 дни.

Неправителствената мониторингова организация, която разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия, в началото заяви, представена от Франс прес, за яростни боеве на фронтова линия в южната част на Източна Гута, последния размирен бастион в покрайнините на столицата Дамаск. В тях били убити 13 проправителствени бойци и шестима от ислямистката бунтовническа формация Джаиш ал Ислам ( "Армия на исляма ").

Впоследствие центърът заяви, представен от ДПА, и за седем убити цивилни при офанзиви на държавните сили.

Рами Абдел Рахман, шефът на мониторинговата организация, сподели, че миналата нощ е била най-спокойната в Източна Гута от една седмица. Спокойствието било нарушено през днешния ден от артилерийски обстрел и въздушни удари от страна на режима по някои елементи от анклава.

Представител на Джаиш ал Ислам съобщи, че държавните сили пробват в региона взлом, против който бунтовниците се съпротивляват.

Миналата неделя режимът в Дамаск стартира акция на масирани въздушни удари по Източна Гута като подготовка за сухопътна интервенция за завладяване на бунтовническия анклав с повърхност от стотина квадратни километра. Над 500 цивилни бяха убити за седем дни бомбардировки, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР