Най-малко 19 спортисти ще изпрати България на зимните олимпийски игри

...
Най-малко 19 спортисти ще изпрати България на зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Пращаме 19 спортисти в Пьончан


Най-малко 19 спортисти ще изпрати България на зимните олимпийски игри в Пьончан, които започват на 9 февруари. Съставът на делегацията ни следва да бъде публично одобрен от БОК на 23 януари.

Най-многобройна ще е групата на биатлонистите, като ще участваме с цялостен тим от петима мъже и пет дами. В ските имаме две квоти за мъж и жена, три са в бягането и две в сноуборда за Александра Жекова и Радослав Янков. В събота място на игрите си обезпечи и ски скачачът Владимир Зографски.

Потвърдена е и квота при мъжете в спускането с шейни. Окончателна изясненост ще има след 21 януари, когато множеството интернационалните федерации ще разгласят описите, защото е допустимо да има отказали се.

Зографски се класира с огромна доза шанс в последния миг. Той приключи на 26-о място в надпреварата по ски полети от Световната купа по ски скок на огромната шанца в Бад Митерндорф (Австрия).

Българинът не съумя да преодолее квалификациите в петък, само че взе участие в конкуренцията като първа запаса след отказването на Дмитри Василев от Русия. Той реализира опити от 195.0 и 183.0 метра и получи 328.6 точки.

Със извоюваните първи 5 точки за сезона Зографски си обезпечи квота за Пьончан и за повторно в кариерата си след Сочи 2014 ще взе участие на олимпиада.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР