Най-малко 149 души са загинали при вчерашното земетресение с магнитуд

...
Най-малко 149 души са загинали при вчерашното земетресение с магнитуд
Коментари Харесай

Броят на жертвите в Мексико расте

Най-малко 149 души са починали при вчерашното земетресение с магнитуд 7.1 в Мексико, заяви " Ройтерс ", като се базира на националната организация за гражданска отбрана, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-голям е броят на жертвите в щата Морелос, южно от столицата Мексико, където са починали 55 души, съобщи Луис Фелипе Пуенте, шеф на организацията.

В столицата са починали минимум 49 души.

За 32-ма починали се оповестява в щата Пуебла, а в щата Мексико жертвите са минимум 10. Трима души са починали в щата Гереро.

Десетки здания са се срутили в гъсто население региони на мексиканската столица и избавителни екипи трескаво търсят оживели под руините. Хиляди поданици под паника избягаха на улиците, а милиони семейства останаха без електричество вследствие на труса, станал в 13.14 часа локално време.

Кметът на Мексико Мигел Анхел Мансера заяви, че 44 здания са мощно развалени или разрушени и в някои са избухнали пожари.

Епицентърът на труса се намираше на границата сред щатите Пуебла и Морелос, на дълбочина 51 км, съгласно Геофизическия институт на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР