Най-малко 146 са жертвите от празнуване на Хелоуин в Сеул.

...
Най-малко 146 са жертвите от празнуване на Хелоуин в Сеул.
Коментари Харесай

Трагедия в Сеул: най-малко 146 жертви на Хелоуин


Най-малко 146 са жертвите от празнуване на Хелоуин в Сеул. Трагедията се разигра в един от модерните квартали на южнокорейската столица, само че не е ясно по какъв начин се е стигнало до нея.

Празникът Хелоуин се трансформира в покруса в Сеул

По публични данни на противопожарните служби в Сеул минимум 146 са починалите от масова суматоха при празнуването на Хелоуин. 150 са ранените, някои от които са в тежко положение. Броят на жертвите може да продължи да пораства. Много от починалите са били премазани от тълпата.

Причините не са ясни

Когато нещастието се разиграва около 22,30 локално време, към 100 000 души се били събрали в квартал Итеуон, с цел да честват първото огромно празненство за Хелоуин след пандемията. Много от хората били маскирани.
Редакцията предлага
Свидетели описват, че огромна навалица се била събрала в тясна стръмна уличка наоколо до хотел " Хамилтън "  и по пътя си помела хората, които били в близост. На фотоси и видеа се вижда по какъв начин хората са доста компактно един до различен, вижда се и по какъв начин служители на реда и сътрудници на избавителните служби се пробват да оказват помощ. Кадрите показват и по какъв начин хора лежат по улиците, а други се пробват да ги съживят.

Яснота по какъв начин се е стигнало до нещастието няма. Местни медии оповестяват, че доста от празнуващите по едно и също време се пробвали да стигнат до бар, където се намирала доста известна персона. Тази информация обаче досега не е доказана. Известното е, че кварталът е бил цялостен с хора и на доста места прекосяването е било допустимо единствено с огромни усложнения.

Спасителните служби поставят всички старания

Множество хора са били откарани в болница, в това число жители на други страни. Над 400 сътрудници на избавителните служби и към 140 коли за спешна помощ са били на място. Южнокорейският президент Юн Сук Йол е разпоредил да бъдат изпратени още избавителни екипи и да бъдат готови болнични кревати. Жертвите са откарани в лечебни заведения и в ситуирана наоколо спортна зала, с цел да бъдат разпознати. По думите на представител на пожарната.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР