Най-малко 10 са жертвите на бурите в Испания, които вилнеят

...
Най-малко 10 са жертвите на бурите в Испания, които вилнеят
Коментари Харесай

Жертвите на бурите в Испания надминаха 10

Най-малко 10 са жертвите на бурите в Испания, които вилнеят от неделя насам.  В предходните дни известията бяха за 6 или 7 починали, само че съгласно испанските медии бедствието е още по-страшно. Други четирима се водят безследно изчезнали, измежду тях и млад британец, търсен на Балеарските острови. Падане в морето, измръзване, затискане от тежки предмети или структури - това са част от аргументите за смъртните случаи.

Става дума за урагана " Глория ". В доста региони на страната се наложи евакуация на хора. Бяха затворени автомагистрали, пристанища, учебни заведения, анулираха се образователните занятия, над 200 000 семейства останаха без ток. Най-критично е ситуацията в Източна Испания.

Това бе една от най-силните стихии в Испания през последните години. Днес се чака министър председателят Педро Санчес да посети потърпевшите региони.

Проблеми има и в Южна Франция. Там бяха евакуирани 1500 души поради преливане на реки. Очаква се през днешния ден да има интензивни превалявания, които в допълнение ще усложни обстановката. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР