Най-малкият български гвардеец - 3-годишният Никола тържествено облече първата си

...
Най-малкият български гвардеец - 3-годишният Никола тържествено облече първата си
Коментари Харесай

Най-малкият гвардеец у нас – 3-годишният Никола, спечели сърцата на всички българи

Най-малкият български гвардеец - 3-годишният Никола тържествено облече първата си истинска гвардейска униформа, споделя Bulgaria ON AIR.

Униформата включва автентичен гвардейски мундир с декорация, гвардейски брич и ботуши, както и гвардейски калпак с „ Алексанровската “ звезда. Калпакът към униформата е с същинско орлово перо, а ботушите на най-малкия гвардеец са омалено копие на тези, които носят сътрудниците му пред Президентството. За да бъде ушита униформата целият персонален състав на гвардейците се е присъединил със средства за материали.

„ Националната гвардейска част, като юридическо лице, не може да прави дарения на физически лица, заради което се наложи да се съберат минимални средства, с цел да се създаде тази хубава гвардейска униформа. Абсолютно всички се включиха “, описа бригаден военачалник Илко Йорданов.

„ Засега се планува униформата да бъде връчена в тържествена конюнктура, в Гербова зала на административната постройка на президента на Република България през месец май. Надяваме се униформата да бъде персонално връчена от президента Румен Радев “, добави още той.

Бащата на дребния Никола изясни, че би било чест президентът на България да връчи униформата персонално на сина му. „ Никога не съм считал, че е допустимо, само че в случай че се случи, ще ни остане спомен с огромна стойност “, съобщи Велизар. Той показа, че за него е същинско благополучие да види сина си, облечен в гвардейска униформа. „ Това е като негова дребна фантазия, която се реализира “, добави още той.

Малкият Никола се трансформира в същинска сензация, откакто на националния празник на България - 3 март, той марширува паралелно с гвардейците пред Президентството в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР