Най-лошото за германската авиокомпания Луфтханза (LHAG.DE) е отминало, след като

...
Най-лошото за германската авиокомпания Луфтханза (LHAG.DE) е отминало, след като
Коментари Харесай

Луфтханза: Най-тежкият хаос при полетите отмина

Най-лошото за немската самолетна компания Луфтханза (LHAG.DE) е отминало, откакто през лятото дефицитът на личен състав докара до безпорядък в полетите, само че равнището на отпуските по болест продължава да бъде предизвикателство, съобщи членът на борда на шефовете Кристина Фойстер пред вестниците от групата " Funke Media ".

Авиокомпаниите в цяла Европа се борят да се оправят със мощното възобновяване на търсенето през ваканционния сезон, откакто пандемията Ковид-19 спря огромна част от пътуванията. На доста летища се образуваха големи опашки заради дефицит на личен състав, което докара до анулация на полети в последната минута.

" Най-ниската точка е минала. Полетните интервенции значително са нормализирани ", е представен Фойстер да споделя на Функе в изявление, оповестено в неделя.

" Въпреки това това лято се сблъскваме с равнище на болнични листове, което не е елементарно да се компенсира ", сподели Фойстер, добавяйки, че обстановката остава предизвикателна.

Повечето анулирани полети засягат вътрешните направления, където има други възможности, сподели тя. Тя обаче добави, че обстановката ще се усъвършенства доста едвам със зимното разписание на полетите в края на октомври, заяви " Ройтерс ".

В четвъртък Луфтханза съобщи, че чака търсенето на полети на къси дистанции в Европа да подтиква растежа на пътническите ѝ самолетни компании през тази година и предвижда връщане към груповата оперативна облага за цялата година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР