СподелиАнгличанинът Кайрън Уилсън спечели за първи път в кариерата си

...
СподелиАнгличанинът Кайрън Уилсън спечели за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Кайрън Уилсън триумфира със световната титла по снукър за първи път в кариерата си

Сподели
Англичанинът Кайрън Уилсън завоюва за първи път в кариерата си международната купа по снукър.

Във финала на шампионата в спектакъл „ Крусибъл “ в Шефилд 32-годишният Уилсън победи с 18:14 фрейма уелсеца Джак Джоунс.

Решителна за триумфа на „ Воина от Кетъринг “ се оказа първата от четирите сесии на мача, в която той завоюва първите седем от общо осем изиграни фрейма.

Това му разреши да управлява играта, а Джоунс, който за пръв път игра край на ранкинг шампионат, по този начин и не съумя да сложи под действително напрежение противника си.

29-годишният Джоунс, който стартира международното състезание като номер 44 в международната класация, остави отлични усещания с играта през целия шампионат. Във финала обаче той единствено на три пъти смъкна разликата от Уилсън до три фрейма – при 11:8, 13:10 и 17:14.

От своя страна Уилсън съумя да направи четири сенчъри брейка (бел. р. – серии от по над 100 точки) в първия от двата финални дни и въпреки във втория да имаше някои усложнения при вкарването, задатъкът му бе прекомерно стабилен за наваксване от страна на Джоунс, написа Българска телеграфна агенция.

За успеха си на международното състезание Кайрън Уилсън, който през 2020 година загуби финала от Рони О’Съливан, получи чек 500 000 лири и ще се изкачи до номер 3 в международната класация.

За достигането си до финала Джоунс ще вземе 200 000 лири и ще просперира с 30 места в ранглистата, в която към този момент е под номер 14.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР