Най-лошото, което може да направи една жена за физическото си

...
Най-лошото, което може да направи една жена за физическото си
Коментари Харесай

И заживели щастливо... или не съвсем?! Бракът бил полезен за мъжете, но не и за жените

Най-лошото, което може да направи една жена за физическото си и психическо здраве е да се омъжи. Такова мнение показва английският икономист Пол Долан в книгата си „ Happy Ever After: Escaping The Myth of The Perfect Life “ (И заживели щастливо: Бягство от мита за съвършения живот).

В общия случай бракът прави мъжете спокойни и щастливи, само че за дамите брачният живот рядко е „ розов “.

Неомъжените дами без деца постоянно биват съжалявани или порицавани, само че те в действителност са най-здравите и щастливи представители на обществото, безапелационен е Пол Долан.

В книгата си той е употребявал данни от изследване, чиято цел била до откри до каква степен удовлетворени от живота са били несемейни, фамилни, разведени и овдовели хора.

Няма да е почтено, в случай че в този материал не включим и проучването на американски кардиолози, чиито резултати демонстрират, че бракът е потребен за сърцето.

Женените хора са по-склонни да се грижат един за различен и да си оказват помощ взаимно, с цел да бъдат здрави. Това от своя страна води до здравословен метод на живот и по-малко сърдечни проблеми, изясняват учените.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР