Най-искренно изказваме съболезнования на близките на загиналите. Днес от БСП

...
Най-искренно изказваме съболезнования на близките на загиналите. Днес от БСП
Коментари Харесай

ГЕРБ: БСП отново използваха една трагедия за евтино политическо говорене. Виновните за катастрофата ще си получат заслуженото

Най-искренно изричаме съболезнования на околните на починалите. Днес от Българска социалистическа партия още веднъж използваха една покруса за политически цели.

Това сподели на ексклузивен брифинг министърът на районното развиване Николай Нанков. Повод за конференцията бе желаната оставка на цялото държавно управление от страна на Българска социалистическа партия и обвиняванията, че министър председателят Бойко Борисов носи виновност за нещастието край Своге, които социалистите насочиха малко по-рано денем. "Гарантираме, че има правдивост. Няма никакво значение коя компания е надзирател, коя го е направила ремонта, взе участие ли АПИ. Аз не мисля, че е доста редно до момента в който текат процесуално-следствени дейности от Българска социалистическа партия да споделят кой е отговорен и да раздават присъди. Знаете в една правова страна кой раздава присъди. Българска социалистическа партия през днешния ден още веднъж си направиха пиар с нещастието на хората. Още на брифинга в неделя обясних по какъв начин е осъществен ремонта. Предали сме всички материали в следствието. Предали сме и пробите от асфалта. Няма да споделям имена на компании, тъй като те към този момент са известни. 2016 година държавно-приемателна комисия е приела ремонта на пътя. Интересен е обстоятелството, че взетите проби в неделя демонстрираха, че в асфалта има материали, които не могат да се употребяват. Интересно е по какъв начин от АПИ са приели пътя? Нека да изчакаме няколко дни, с цел да се видят всички лабораторни проби, а не като сътрудниците от Българска социалистическа партия да избързваме. Всички обстоятелства към пътя ще станат публично притежание и ще излязат нескрито ", безапелационен беше министърът.

"Съболезнования на всички близки на починалите. Дано няма още жертви и всички потърпевши се възстановят. Много е мъчно да се приказва ", сподели от своя страна депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. "Искам да заявя изрично, че каквото е правила ГЕРБ до момента, ще продължи да го прави. ГЕРБ постоянно е носила своята отговорност. И в този момент виновният ще получи своето наказване. Независимо коя е компанията, кой е надзорникът, кой е бил шеф, кой е бил архитект. Българска социалистическа партия колкото да изтърпяха един ден на народен печал и започнаха с евтиното политическо говорене. Аз персонално го допускам, че те не желаят истината да излезе нескрито. Те можеше да изчакат няколко дни от учтивост и да видят какво ще покажат всички инспекции. Тези хора приказват за корупция. Те, които вкараха модела "Батко и Братко ". Те приказват, че Бойко Борисов е отговорен за гибелта на хората. Те не са поставили тухла върху тухла. Преди 10 години България беше едно тресавище. От София до Бургас се пътуваше по през целия ден. Бойко Борисов е отговорен единствено за това, че в този момент нещата не стоят по този начин. Българска социалистическа партия очевидно в действителност единствено търсят евтен политически популизъм. Днешната им конференция беше отвратителна ", добави Ненков.

"Пресконференциите на Българска социалистическа партия започнаха да наподобяват на нещо приблизително сред жълт вестник и приятелски съд. Ние няма да се занимаваме с техния социалистически морал ", разгласи от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Ако Корнелия Нинова и Кирил Добрев имаха в действителност морал, трябваше да седнат до Бенчо Бенчев, Митьо Очите, Манол Генов. Ние нямаме техния морал. Ние сме политици. Спомнете си какъв брой души от ГЕРБ поеха отговорност и напуснаха политиката. Кажете ми едно има от Българска социалистическа партия, което е поело виновност и е напуснало партията. Те в този момент даже не могат да накарат Бенчо Бенчев да си напусне. Същото важи и с злополуката на бащата на президента. Днес чаках да обяснят и за това. На всеки може да се случи такова нещо. Проблемът не е в това. Проблемът е, че в този момент изкарват отговорен различен човек. Катастрофата се е крила 8-9 дни. Техният локален водач е оказал напън. Представете си, в случай че някой от ГЕРБ беше попаднал в сходна обстановка. Колко конференции щяха да дадат от Българска социалистическа партия? Колко следствия щеше да направи Елена Йончева? Това са обстоятелствата. От Българска социалистическа партия изясняват кое е морал и кое не е, само че не могат да си понесат кръста. Те са моралният стожер, само че техният кръст ги е затиснал и те пищят изпод. Корнелия Нинова не може да споделя кой е отговорен и кой не е. На някои хора би трябвало да им се забрани да приказват за корупция. На тази конференция за какво не поканиха Бенчо Бенчев да приказва за корупцията в Бургас ", попита Биков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР