Най-горещите тенденции в дизайна през 2021 г. – през 2020

...
Най-горещите тенденции в дизайна през 2021 г. – през 2020
Коментари Харесай

Най-горещите тенденции в дизайна през 2021 г. – Топ 10 класация

Най-горещите трендове в дизайна през 2021 година – през 2020 година всички прекарахме доста повече време у дома. Може би и най-големите домошари не са прекарвали толкоз доста време у дома! Навлизайки в новата година, ясно е, че още известно време ще живеем по този нов метод на живот – постоянно у дома – което значи, че е време да преосмислим виталното си пространство.

Въпреки че трендовете в дизайна на дома постоянно се трансформират, световната пандемия на вируса COVID-19 ни концентрира върху две съществени тематики: създаване на функционално пространство и основаване на чувство за успокоение и наслада макар бурния външен свят. Говорихме с петима специалисти за това по какъв начин пандемията е оформила метода ни на живот и какви трендове в дизайна можем да чакаме да навлезнат през 2021 година. Да разгледаме най-горещите трендове в дизайна през 2021:

10. Добавете приказност от цветове

С успокояващите тонове, най-много жълтото, които стават все по-популярни, намерете нетрадиционни способи да добавите цвят и да извършите пространството си по-добре изглеждащо. Препоръчва се да имате жълти дивани или столове да вземем за пример. Или пък зелени лавици за книги.

Направете по този начин, че да имате цветово многообразие, включвайки меки цветове, с които да се чувствате добре.

Защо обичаме тази цветна приказност : тези занимателни, непредвидени цветни бомби придават на дома ви персоналност. И (най-важното) те могат да възпитат възприятието на благополучие, когато сте затворени у дома.

9. Завръщането на тапетите

Популярността на тапетите нараства през последните години, само че се оказва, че те ще се завърнат стремително през 2021 година Можете да употребявате тапети, с цел да създадете стена за изложение. Или пък да осигурите цветна поставка за шкафовете или да подредите стелажите си. Ето една концепция: използвайте тапет на тавана, с цел да добавите пространство и раздвижване в стаята си.

Защо ги обичаме : тапетите, са отличен избор за фон за наемателите и тези, които обичат постоянно да трансформират визията на стаите. Можете да ги сменяте на всеки 3-4 години и по този начин ще имате възприятие на ново и свежо. Може да сложите даже 3D тапет или фототапет, с което ще допринесете за неповторимата визия на вашия дом!

8. Дайте приоритет на складовите пространства

Въпреки че е значимо да се обкръжите с това, което ви прави щастливи, не желаете да се чувствате разбъркано и клаустрофобично. (И, дано си признаем, бъркотията се натрупва елементарно, когато постоянно сте у дома). Докато наслоявате декора и избирате многофункционални движимости, постоянно имайте поради решенията за предпазване.

Специалистите предлагат да извършите задоволително шкафове и разнообразни места за предпазване, в които да поберете всички ненужни за момента движимости. Като тези шкафове е най-добре да бъдат построени тук-там, които не могат да бъдат употребявани по никакъв различен метод. Например празното пространство под стълбището е прелестно за тази цел. Или пък пространството над дрешника до тавана също може да бъде запълнено с красиво направени дребни лавици и шкафчета.

Защо са ни нужни : многото лавици и шкафове, т.е. места за предпазване на движимости, ще ви накара да дишате по-спокойно в дома си. А в това време ще ви разрешава да имате това, от което имате потребност в този момент. Като да вземем за пример планове, игри или книги, те ще бъдат постоянно скрити, когато не ги ползвате, само че и леснодостъпни, когато ви потрябват.

7. Направете си още по-уютно – най-горещите трендове в дизайна през 2021

Направете тази част от вашето всекидневие през 2021 година. Обградете се с нещата, които обичате. Време е да се откажете от пътя на минимализма и да изградите стаята си с повече аксесоари – изкуство, статуи, дреболии.

Само внимавайте: приключеният тип би трябвало да поддържа изтънчен и спретнат тип – не желаете да наподобява като куп от отпадъци на рафтовете. „ Ще се почувствате като че ли сте в това уютно малко кътче и то е по-малко от тези предходните празни съвременни пространства “, споделят специалистите. „ Хората просто желаят да се усещат като че ли са обхванати в топла прегръдка, когато влязат в една стая. “

Защо ни харесва : основаването на уют ще способства за по-приятното превозване на времето вкъщи. Ще се чувствате същински щастливи, когато ви е хубаво и прелестно да сте у дома.

6. Дръжте на естествените материали

Що се отнася до стила, аксесоарите през 2021 година са напълно свързани с естествените детайли. Придържайте се към земните тонове, теракотените вази, мраморните масички за кафе, плетените кошници и дървените мебели. Всички те работят дружно, с цел да прибавят текстура и топлота към дадена стая, създавайки по-природен тип, който може да сътвори една спокойна атмосфера.

Защо го обичаме : придаването на чувство за текстура на вашето пространство е просто, изключително в случай че сте цялостни с изкуствени материали. Интериорният дизайнер Оксана Крейман предлага да добавите кожена възглавница, плетена възглавница или пуф във вашия дом, за в допълнение меко и домашно допиране.

5. Направете мебелите си по-функционални

Сега, когато множеството хора са си вкъщи, най-вероятно те си мислят – „ Добре, извозвам повече време тук. Имам потребност домът ми да бъде функционален, желая да е хубав и също така би трябвало да е удобен “.

Когато избирате движимостите и мебелите за дома си, би трябвало да изберете мултифункционални неща. За да може да спестите повече свободно пространство за вас самите. Спестете място със сгъваема маса да вземем за пример или използвайте конзолна маса вместо бюро.

Защо го обичаме : многофункционалното обзавеждане трансформира играта за сегашния ни живот у дома, изключително в случай че сте в по-малка къща или апартамент.

4. Преосмислете формалните стаи – най-горещите трендове в дизайна през 2021

Време е да се концентрирайте върху функционалността, което може да значи прощаване с тези публични трапезарии или дневни, които употребявате един път на всеки шест месеца. Вместо това превърнете стаите за посетители в домакински офис – място, където децата ви могат да учат онлайн или даже просто хол, където можете да се разхладите.

„ Мисля, че цялостната концепция за формалните пространства като цяло е някак заобиколна “, споделя интериорният дизайнер Натали Папиер. „ Всъщност желаеме пространства, които можем да използваме и да живеем, и които отразяват личността ни и се усещаме по-радостни. “

Защо го обичаме : това е вашият късмет да извършите цалото пространство изцяло свое. Винаги ли сте желали занаятчийска стая? Ами библиотека? Извадете тази маса за хранене и направете самичък мечтаната стая, която постоянно сте желали!

Продължаваме с Топ 3 на най-горещите трендове в дизайна през 2021!

3. Станете растениевъд

Изобилната естествена светлина ви дава идеалното опрощение да превърнете дома си в растителен парадайс. Интериорният дизайнер Алвин Уейн споделя, че въпреки изкуствените растения да са били комфортни в предишното, тази година би трябвало да се заемете с същински неща.

„ Тъй като всички са лимитирани да бъдат вкъщи, тези дребни живи неща ви носят наслада “, споделя Уейн. „ Растенията са нещо, за което можете да се погрижите и те ви откъсват от всичко, което се случва. Определено има доста повече преимущества да имаш същински растителен живот спрямо изкуствени растения. ”

Защо го обичаме : Разбира се, растенията вършат всяко пространство да наподобява красиво. Но те също въздействат позитивно на вашето здраве, като пречистват въздуха и даже усъвършенстват настроението ви – което е нещо, което всички бихме могли да използваме след 2020 година

2. Нека светлината да влезе – най-горещите трендове в дизайна през 2021

Отворете прозорците си и приберете всички тежки пердета. Дизайнерът Мишел Мартел споделя, че през 2021 година ще се концентрира върху внасянето на допустимо най-вече естествена светлина във нейния дом, изключително през зимните месеци. Закачете щори или транспарантни пердета или просто дръжте прозорците си голи, с цел да поканите слънчевата светлина.

„ Това е елементарен и бърз метод да внесете малко светлина и да накарате вашето пространство да се усеща доста по-комфортно “, споделя Мартел. Бонус точки, в случай че имате покривен прозорец!

Защо го обичаме : има толкоз доста изгоди от естествената светлина, в това число увеличение на серотонина. И защото не се осмеляваме да излизаме толкоз постоянно заради общественото разграничаване, пълненето на дома ви със слънчева светлина в никакъв случай не е било по-важно.

1. Изберете синьото

Класическото синьо и по-точно цвят Пантон беше разгласен за цвят на 2020 година. А интериорният дизайнер Вики Лонг споделя, че синьото е тук, с цел да остане и през новата година. Тя споделя, че можем да чакаме да забележим доста тъмносин и кадифен наследник цвят по-специално.

„ Трябва обаче да внимавате със синия цвят, тъй като някои тонове могат да ви накарат да се чувствате депресирани “, споделя тя. За някакъв баланс, Лонг предлага вливане на пръски от ярки цветове, като жълти или златни тонове.

Защо го обичаме : посредством боядисване на стените ви в успокоителен цвят като синьото, стаята ви неотложно се трансформира в място за релакс. Както споделя Лонг, „ Тъй като прекарвате по-голямата част от времето си вкъщи, просто желаете да имате място, където можете да дишате умерено. “

С това приключваме нашата ранглиста на най-горещите трендове в дизайна през 2021. Помислете за това, по какъв начин да извършите и вашия дом комфортен и хубав. Успех!

Как да пречистим въздуха вкъщи – 10 красиви и потребни растения

Как да пречистим въздуха вкъщи – в този момент ще разгледаме 10 растения, които ще пречистят въздуха и ще ви оказват помощ да дишате по-добре вкъщи. Тези растения не са просто красиви, само че и са доста потребни. Онези буйни, изпълнени с растения интериори, които виждате на всички места в Instagram, не са просто хубав фон. Стайните растения всъщност…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР