Най-горещата новина в макиажа тази есен е триумфалното завръщане на

...
Най-горещата новина в макиажа тази есен е триумфалното завръщане на
Коментари Харесай

Гримът на есен-зима 2009/2010: Фатално привличане

Най-горещата вест в макиажа тази есен е триумфалното завръщане на опушения грим. Меките му, загатнати линии излъчват по едно и също време доста пристрастеност, котешка палавост и тотална романтика. Освен в класическата въгленова тоналност, дълбокият съблазнителен взор през този сезон ще бъде оцветен и в стилните тъмновиолетови нюанси, остаряло злато, петролно зелено и даже екстравагантното мрачно, виненочервено. Тези ярки и наситени цветове основават една съдбовна и неустоима визия, която ще господства през 2009-2010 освен в макиажа, само че и при облеклата и аксесоарите. Не се опасявайте да експериментирате с цветовете и не забравяйте да нанесете финалната „ котешка извивка ” с очна линия в черно, сиво, кафяво или златисто.

Наситените багри на опушения грим постановат и модата на по-тъмните вежди. Затова използвайте сенки или мек молив, с цел да ги извършите с няколко тона по-тъмни от естественият им цвят. Така още по-силно ще привлечете вниманието към вашите очи.

Другият акцент тази есен са яркочервените устни. Този дразнещ цвят, от които като че ли блика секс и магнетизъм се среща в разнообразни нюанси – пиперено, кърваво и тъмномалиново. За най-смелите е стилният виолетов цвят, които по всичко наподобява господства освен при сенките, само че и в червилата, спиралите и даже очните линии. Не забравяйте обаче, че с цел да си позволите устни в такива ярки и провокиращи цветове, би трябвало зъбите и кожата ви да бъдат безупречни. В противоположен случай всички дефекти по тях ще изпъкнат и резултатът ще се трансформира по-скоро в недостатък. Не си позволявайте и да очертавате устните си с по-тъмен молив. За задачата използвайте непосредствен цвят, които единствено да набележи контура.

Заедно с ярките устни, този сезон обаче съжителства и тъкмо противоположната наклонност – бледият физически емайл. Видяхме го в дефилетата на Chanel и Oscar de la Renta. Той извънредно стилно се съчетава с опушения грим в екстравагантни цветове. При черните и кафеникави оттенъци на сенките обаче умерено можете да си позволите и приковаващото вниманието алено.

Във вечерният грим господстват блестящите металически оттенъци – сребристо, злато, бронз, зелено. За разлика от опушеният макиаж, които подхожда най-много на сини и зелени очи, металическите нюанси са универсални. Независимо дали очите ви са светли или тъмни, тенът мургав или бледен, блясъкът хармонично ще подчертае чертите на лицето ви.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР