Най-голямото училище в община Луковит СУ "Алеко Константинов" ще бъде

...
Най-голямото училище в община Луковит СУ "Алеко Константинов" ще бъде
Коментари Харесай

Ремонтират най-голямото училище в община Луковит

Най-голямото учебно заведение в община Луковит СУ "Алеко Константинов " ще бъде ремонтирано. За това към този момент е подписан контракт по Програмата за развиване на селските региони.

Това заяви за Българска телеграфна агенция кметът на общината Иван Грънчаров. По думите му гимназията е с максимален брой деца в цялата област - към хиляда. Ремонтът включва постройката на учебното заведение, двора и спортните площадки. Ще бъдат внедрени ограничения за енергийна успеваемост: топлоизолиране на пода и на покрива на цялата постройка на училището; монтиране на слънчеви колектори, реорганизация на отоплителна апаратура и монтиране на автоматизирано управление; отводняване на покрива, слагане на нова топло и хидроизолация, ремонт на терасите; на ВиК системата. Ще бъдат актуализирани санитарните пространства, като бъдат пригодени и за хора с увреждания. Предвижда се и монтаж на асансьор, ремонт на част от класните стаи.

Ще бъдат обособени съблекални и санитарни пространства до физкултурния салон, който ще бъде оборудван с хандбални порти и баскетболни кошове. В двора на учебното заведение ще се построи игрище за национална топка за по-малките възпитаници и фитнес навън за по-големите. Ще се инсталира видеонаблюдение и сигнално-охранителна система в постройката, ще се построи нова плътна ограда по ул. "Гето Йошев " и ще се реконструира оградата по ул. "Възраждане ", ще се слагат нови портални порти и ще се обособи нов вход от северната страна.

В обсега на плана е очакван ремонт и благоустрояване на спортното игрище към учебното заведение, на съблекалните и на оградата. Проектът е към 1,3 милиона лв., срокът за осъществяването му е 36 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР