Най-голямото търсене на чудовището от езерото Лох Нес от пет

...
Най-голямото търсене на чудовището от езерото Лох Нес от пет
Коментари Харесай

Стартира най-голямото търсене на чудовище от Лох Нес от десетилетия насам

Най-голямото търсене на чудовището от езерото Лох Нес от пет десетилетия насам стартира Шотландските възвишения, когато откриватели и запалянковци от целия свят се пребориха с проливния дъжд, с цел да се опитат да открият неуловимата Неси.


Експедицията разполага с дронове с термоскенери, лодки с инфрачервени камери и подводен хидрофон, с цел да се опита да разгадае мистерията, която пленява света от генерации насам.

" Няма кътче на земното кълбо, където хората да не са чували за Неси, само че това към момента е един от най-големите ни въпроси - какво е чудовището от Лох Нес ", споделя Пол Никсън, общоприет управител на Центъра Лох Нес, пред Агенция Франс Прес.

" Не знам какво е то. Всичко, което знам, е, че в Лох Нес има нещо огромно. Виждал съм сонарни сканирания на обекти с размерите на директни микробуси, които се движат под водата ".

Татяна Йебоа, 21-годишна туристка от Франция, чието посещаване съответства с издирването, съобщи, че фантазията ѝ да посети Лох Нес ще се сбъдне.

" Може да е мит, може да е действителност - обичам да имам вяра, че е нещо по средата сред тях ", сподели Йебоа.

Йебоа сподели, че по време на визитата си ще гледа деликатно към езерото, с цел да е сигурна, че няма да пропусне нищо.

Търсачите считат, че термоскенерите могат да се окажат от решаващо значение за идентифицирането на всевъзможни странни аномалии в мрачните дълбини.

Хидрофонът ще разреши на търсачите да слушат необикновени подводни сигнали, сходни на тези на Неси.

Простиращо се на 23 благи (36 километра) и с оптималната дълбочина от 240 метра, сладководното езеро е най-голямото по размер езеро в Обединеното кралство.

Съобщенията за водно страшилище, което се крие в Лох Нес, датират още от антични времена, като каменни рисунки в региона изобразяват тайнствен звяр с плавници.

Най-ранното документално удостоверение за това създание датира от 565 година от н.е. в биографията на ирландския духовник Свети Колумба.

Според текста чудовището нападнало плувец и се готвело да удари още веднъж, когато Колумба му заповядал да се отдръпна.

Неотдавна, през май 1933 година, локалният вестник Inverness Courier оповестява, че двойка, която пътувала по новопостроения път край езерото, видяла " голямо неспокойствие " във водата.

Според Центъра Лох Нес в Дръмнадрочит, покрай Инвърнес, понастоящем има повече от 1100 публично регистрирани наблюдения на Неси.

Чудовището носи милиони лири (долари) доходи от туризъм на шотландската стопанска система всяка година.

През годините учени и фенове запалянковци са се опитвали да намерят доказателства, че в дълбините на езерото е живяла огромна риба, да вземем за пример есетра.

Някои допускат, че чудовището може да е праисторическо морско влечуго като плезиозавър.

През 1972 година Бюрото за следствие на Лох Нес предприе най-мащабното търсене до момента, само че се върна с празни ръце.

През 1987 година интервенция " Deepscan " употребява сонарно съоръжение по цялата широчина на езерото и твърди, че е разкрила " неидентифициран обект с необикновен размер и мощ ".

През 2018 година откриватели организираха ДНК проучване на Лох Нес, с цел да дефинират какви организми живеят във водите.

Не бяха открити следи от плезиозавър или друго сходно огромно животно, макар че резултатите демонстрираха съществуването на голям брой змиорки.

" Уикендът дава опция да претърсим водите по метод, който не е юридически до момента, и нямаме самообладание да забележим какво ще открием ", добави Никсън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР