Най-голямото страшилище на зимата не са студовете и ледовете, а

...
Най-голямото страшилище на зимата не са студовете и ледовете, а
Коментари Харесай

Пикът на грипа се очаква до две седмици

Най-голямото чудовище на зимата не са студовете и ледовете, а грипната вълна. Всяка година хиляди хора прекарват кошмарни няколко дни, а има и такива, за които болестта е извънредно рисково.

Ето за какво е доста, доста значимо да се предпазваме допустимо най-добре, да пазим близките и да създадем всичко допустимо епидемията да не се популяризира.

Ако се почувствате зле, не се заблуждавайте, че ще ви мине от единствено себе си, не ходете на работа и не заплашвайте живота на възрастни хора, хронично заболели и бременни като пръскате грипен вирус на всички места.

 грип простуда болест Thinkstock

Посетете персоналния си доктор незабавно, затворете се у дома и прекарайте заболяването с нас, виртуално.

Ето какво още споделят експертите по въпроса с грипа:

„ Разбирането, че вирусите се въздействат доста от времето не е напълно правилно. От климата се въздейства положението на нашия организъм и оттова са тези промени в заболяваемостта.

 грип простуда болест Thinkstock

Истината е, че вирусите обичат студа. Грипът си е заразно заболяване. Топло или студено, той се разпространява”, сподели пред Нова телевизия доктор Ангел Кунчев.

Той добави, че някои от областите в България ще разгласят грипна зараза през идващите 2-3 седмици. Според него образователните занятия би трябвало да се прекратят преди да се е стигнало до това 30% от учениците да са заболели. „ Тази година грипове от типа H1N1, прочут като свински грип, и H3N2 са главните причинители на зараза. Симптомите са същите, както всяка година – изнемощялост, висока температура, кашлица, главоболие. Процентът на затрудненията от грипа е невисок към 1%”, сподели още доктор Кунчев.

 грип простуда болест Thinkstock

Той добави, че е доста значимо да се разбере, че антибиотикът не лекува вирусни инфекции и не би трябвало да се самолекуваме с него.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР