Най-голямото, най-древното и най-нефункционалното семейство“ – така принц Хари описва

...
Най-голямото, най-древното и най-нефункционалното семейство“ – така принц Хари описва
Коментари Харесай

Принц Хари: Не искам институция, искам семейство

„ Най-голямото, най-древното и най-нефункционалното семейство “ – по този начин принц Хари разказва кралското семейство на Англия в новата си книга. В изявление пред Том Брадби престолонаследникът разяснява всичко – от гибелта на Даяна, до връзките с татко му крал Чарлз III и брат му принц Уилям.

„ Милото ми момче, мама е аварирала “

В цялото изявление могат да се чуят фрагменти от книгата на принц Хари със заглавие „ Резервен “, която стартира с тъмен роман за вечерта, в която дребните принцове схващат за гибелта на майка си – принцеса Даяна.

„ Той седна на ръба на леглото и постави ръка на коляното ми. „ Мило ми момче, мама е аварирала “. Спомням си по какъв начин мислех „ злополука, добре. Но тя е добре, нали? “. Чаках да ми отговори, че е добре, само че той не го направи “, спомня си Хари.

„ Опитаха се, благото ми момче. За жал, тя не е оживяла “.

В изявлението Хари споделя по какъв начин изпитва схващане и съчувствие за татко си, тъй като евентуално му е било доста мъчно да каже сходно нещо на синовете си.

„ Загубих доста мемоари преди тази преживелица. Явно това е бил моят предпазен механизъм “, разяснява Хари.

Той разкрива също, че е изискал да се запознае с документите към следствието на гибелта на майка му и е доста признателен на тогавашния си секретар, че не му е разрешил да види най-стряскащите фрагменти.

„ Спомням си когато осъзнах отраженията в автомобилните стъкла на какво са. Светкавици. Това бяха светкавици и зад някои от тях – призрачни лица. Папараци. Папараците се бяха снимали в отраженията. Нито един от тях не се опитваше да ѝ помогне. Те просто снимаха, снимаха, снимаха “, споделя Хари.

Катастрофата с принцеса Даяна била обяснена на двете момчета като „ верига на колело – в случай че извадиш една частица, резултатът нямаше да е подобен “. И двамата принцове, самосиндикално един от различен, молят водачите си да минат с кола през тунела, в който умира Даяна. „ Няма по какъв начин да загубиш надзор в този тунел. Дори след няколко напитки. Невъзможно е “, споделя Хари.

„ Обичам татко си. Обичам брат си. Обичам фамилията си “

„ Винаги имах чувството, че татко ми не е подготвен за родителството. А да е уединен родител? Татко в никакъв случай не е бил подготвен за това. Ако би трябвало да съм почтен – опита се “, споделя Хари за връзката с татко си крал Чарлз III.

В изявлението принцът разкрива, че една вечер е имал сериозен диалог с татко си, в който той му се извинява за сериозните проблеми с депресията и гнева. „ Предполагам е моя виновност. Трябваше да ти осигуря помощ още преди години “, предава думите на татко си Хари.

Уилям и Хари помолили татко си да не се дами за Камила – в този момент, кралица консорт. „ Подкрепяме те, поддържаме Камила. Само не се дами за нея. Бъдете дружно, баща “. Така му казахме, той не отговори. Скоро след този диалог Камила стартира „ дългата игра “ – сериозна акция с последна цел брак и Короната “, споделя Хари.

За връзките с брат си той признава, че постоянно е имало състезание.

„ Има обич, само че и доста разлъка. Това евентуално ще изненада хората “, споделя Хари. По думите му е имало интервал, в който брат му не е желал да има нищо общо с него.

Принцът споделя, че се е надявал в действителност да съществува „ Великолепната четворка “ – Уилям, Кейт, Меган и Хари, само че бързо станало ясно, че това няма да стане. „ Това четиримата да бъдем дружно постоянно ми е било вяра “, споделя Хари в изявлението.

„ Много бързо всичко се обърна в „ Меган против Кейт “, признава той.

За взаимоотношенията вътре във „ Великолепната четворка “ четете публикацията на LadyZone.bg

„ Кълна се в живота на мама! “

В един от цитатите от книгата на Хари той споделя за поразителен диалог сред брат му и него. Действието се развива по време на погребението на Елизабет II.

„ Той се опитваше да прикове погледа ми. Накара ме да погледна в очите му. „ Слушай ме, Харолд. Обичам те. Искам да си благополучен. Просто желая да си благополучен. Харолд, заклевам се, заклевам се в живота на мама “, спомня си принцът.

„ Той спря, аз стопирах, баща спря. Уилям употребява секретната дума, универсалната ни ключова дума. От дребни се бяхме разбрали, че ще използваме тези думи единствено в моменти на огромна рецесия. „ Кълна се в живота на мама “. Аз стопирах на едно място, не тъй като Уилям употребява този код, а тъй като това не свърши работа. Просто не му повярвах “, споделя Хари.

Прошка и носене на отговорност

„ Прошката несъмнено е нещо, което може да се случи. 100%. Искам да си върна татко ми. Искам да си върна брат ми. В момента не мога да ги разпозная, а евентуално и те не могат да ме разпознаят “, споделя Хари.

И все пак признава – „ Колкото и да ми се желае да има помиряване, би трябвало някой да понесе отговорност “ (за отношението на фамилията с Меган Маркъл – б.р.).

„ Уилям и Кейт минаха през същото поради татко ми и мащехата ми или техният офис. В момента, в който се ожениха, те претърпяха същата история с таблоидите, която и ние с Меган. Всичко това се случи и на нас, само че този път ни го предизвикаха Уилям и Кейт “, споделя Хари.

„ Аз не желая институция. Искам семейство. Разбирам по какъв начин те (кралското семейство – б.р.) няма да схванат по какъв начин да разделим двете. Но съгласно мен, след всичко, което видях и претърпях през последните години, разделяне би трябвало да има “, безапелационен е принцът.

„ За момента, те не са посочили никакво предпочитание за помиряване. И не съм сигурен за какво е това. Тишината разрешава на насилника да продължи да насилва. Не знам по какъв начин неговоренето ще промени нещо към по-добро “, споделя Хари.

 

 

Източник bTV
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР