Най-голямото лондонско летище Хийтроу се подготвя отсега за натоварения трафик

...
Най-голямото лондонско летище Хийтроу се подготвя отсега за натоварения трафик
Коментари Харесай

Хийтроу стяга редици за трафика по Коледа

Най-голямото лондонско летище Хийтроу се приготвя занапред за натоварения трафик по Коледа, само че има и едно мислено - бъдещото търсене на въздушни пътувания остава нестабилно, вследствие на влошаващите се стопански вероятности.

Почти 5,8 милиона пасажери са минали през неговите терминали през септември, което го прави най-натовареното европейско летище през лятото, написа Guardian. Въпреки повишения след пандемията трафик, той остава с 15% под равнищата от 2019 година

Лондонският летищен порт призна, че е мъчно да се планува бъдещото търсене заради „ възходящите стопански опасности “, съчетани с нова вълна от инфекции с Covid и нарастващия спор в Украйна. Въпреки това администрацията усили персонала; същото са създали и самолетните компании и техните наземни оператори.

През юли най-натовареното летище в Обединеното кралство изиска от самолетните компании да спрат да продават летни билети и наложи предел от 100 000 пасажери дневно в опит да се оправи големия трафик и стеснен личен състав.  Това ограничаване остава в действие до 29 октомври, което бележи края на летния пиков сезон за пътувания и полусрочните ваканции за множеството учебни заведения.

От летищната администрация оповестиха, че обслужването на пасажери се е нормализирало от юли, когато търсенето надвиши потенциала на Хийтроу. Поредицата от спирания в цялата страна помрачиха пътуванията на стотици британци, които чакаха на дълги опашки за инспекция на сигурността и чекиране на багажа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР