Най-голямото досега проучване, свързано с близки до смъртта и извънтелесни

...
Най-голямото досега проучване, свързано с близки до смъртта и извънтелесни
Коментари Харесай

Хора, върнали се от другия свят, разкриха странни усещания

Най-голямото до момента изследване, обвързвано с близки до гибелта и извънтелесни прекарвания, открива, че 40% от хората имат някаква "съзнателност " даже откакто са считани за клинично мъртви, написа obekti.bg, базирайки се на PsyBlog.

Четиригодишното проучване обгръща над 2000 души в 15 лечебни заведения в Съединени американски щати, Англия и Австралия, които са претърпели прекъсване на сърдечната активност. 330 оживели пациенти били разпитани какво са изпитали в тези сериозни моменти. 140 от тях споделят, че са имали някаква форма на схващане, преди да бъдат върнати назад към живота.

Една жена оповестява, че е следила медицинския личен състав и чувала звуците от апаратурата. Друг мъж помни по какъв начин напуща тялото си и гледа от разстояние по какъв начин лекарите работят по него.

Повечето хора не могат да кажат с детайлности какво тъкмо се е случило, откакто сърцето им е спряло, само че една пета споделят, че са изпитали възприятие на покой. Една трета оповестяват, че времето се е забързало или забавило в този интервал. Други са усетили, че минават през вода или виждат ярка мълния. Около 13% имат извънтелесно прекарване, което включва изостряне на сетивата.

Учените удостоверяват, че един човек е посочил свидетелства за схващане три минути откакто сърцето му е спряло да бие. Това е мъчно да се изясни, тъй като нормално мозъкът стопира да действа към 20 – 30 секунди след прекъсване на сърдечната активност.

Спирането на сърдечната активност, при което сърцето стопира да бие, белите дробове са прекратили работата си и мозъкът е спрял да действа, от биологична позиция значи клинична гибел, изяснява доктор Сам Парниа, един от създателите на проучването.

Следва интервал от време, който може да продължи от няколко секунди до към час и повече, в който напъните на незабавните медицински екипи могат да съумеят да рестартират сърцето и по този начин да извърнат процеса на умиране. "Това, което претърпяват хората в този интервал на прекъсване на сърцето, дава неповторим прозорец към това, което всеки евентуално би изпитал, когато умира. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР