Най-голямото богатство за всеки, който се опитва да се отърве

...
Най-голямото богатство за всеки, който се опитва да се отърве
Коментари Харесай

Стягане на кожата след отслабване

Най-голямото благосъстояние за всеки, който се пробва да се отърве от непотребните килограми, е да види, че напъните му в действителност си заслужават. Понякога обаче, в случай че отслабнете внезапно, това може да докара до редица неприятни последици.

Увисналата кожа е едно от най-неприятните неща, които се свързват с бързо намаляване, лишено от физическа интензивност. Много е значимо дали сте правили някакви физически извършения, какви тъкмо са били те и несъмнено, на каква възраст сте.

С напредването на годините тялото ви стартира да създава все по-малко колаген, а от своя страна, това води до компликация при прибиране на отпуснатата кожа. Ако в предишното също сте имали внезапно качване или събаряне на килограми, това също може да повлияе на еластичността на кожата ви.

Ето и няколко съвета, по какъв начин да се справите с отпуснатата кожа:

Набавяйте си задоволително протеин

 Повече протеини за стягане на кожата след намаляване

Редовният банкет на протеин води до възстановяване еластичността на кожата и хидратацията. Белтъчините подтикват и качването на мускулна маса, което оказва помощ в предотвратяването на увиснала кожа.

Хирургическа интервенция

Ако кожата ви е прекомерно увиснала, можете да се отървете от нея и посредством някои пластични интервенции. Често обаче те са доста скъпи и не са по джоба на всеки. Освен това крият голям брой опасности за здравето и живота ви.

Откажете се от цигарите

 Спрете цигарите, с цел да стегнете отпуснатата кожа

Тютюнопушенето е нездравословно за здравето ви като цяло. Кожата обаче страда също толкоз, колкото и белите ви дробове. Тя губи своята разтегливост и в някои случаи наподобява доста по-стара, в сравнение с е.

Балансирайте хранителния си режим и с задоволително силови и кардио тренировки

Освен диетата, която спазвате, и кардио упражненията, не забравяйте да включите и тежести. С тяхна помощ можете да сведете до най-малко отпущането на кожата ви.

Пийте задоволително вода

 Пиене на вода е значимо за кожата след намаляване

Кожата се нуждае от задоволително количество вода, с цел да действат клетките и пълноценно. Приемът на течности оказва помощ на кожата да поддържа плътността си и лимитира загубата на вода от тялото.

Приемайте повече витамин C

Този витамин играе основна роля в образуването на колаген в кожата ви. Можете да се снабдите с витамин C чрез храната, която приемате или посредством хранителни добавки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР