Най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за борба с рака

...
Най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за борба с рака
Коментари Харесай

Race for the Cure 2022 – тичай за борба с рака на гърдата

Най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за битка с рака на гърдата ще събере в тичане и разходка стотици в Южен парк на 25 септември. 5 км тичане, или 3 км вървене – това е благородната алтернатива пред всеки, искащ да се включи в Race for the Cure 2022. Четвъртото българско издание на най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в поддръжка на болните от рак на гърда ще събере стотици в Южен парк на 25 септември, а стартовата точка е Статуята с гълъбите. На прага на Световният месец за битка със болестта София ще бъде част от световна мрежа на положителното, включваща още 43 столици, измежду които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ.

„ Всяка година в Европа 500 000 дами са диагностицирани и други 130 000 умират в резултат на това заболяване, ето за какво обезпечаването на средства за профилактика е от огромно значение. “, разяснява доктор Полина Лъжанска, създател на CancerCare.bg, уредник на Race for the Cure за страната ни. „ В България над 4000 дами, които са нечии майки, сестри, дъщери стартират най-тежката битка – да запазят живота си. В тази борба са включени и техните фамилии, които по всевъзможни способи ги поддържат в процеса на лекуване и прогонват страха от връщане на рака. Желаещите да се включат в събитието на 25 септември могат да го създадат самостоятелно или отборно. Регистрацията за присъединяване се случва на уеб страницата www.raceforthecure.bg. Не е належащо да сте маратонец в топ форма, с цел да станете част от самодейността. Вашите регистрации са директни дарения за идната акция за безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърда. “, прибавя Лъжанска.

През последните две години, макар рестриктивните мерки за всеобщи спортни прояви поради COVID-19, десетки хиляди се включиха във виртуалния Race for the Cure и тичаха или се разхождаха в квартала си със фамилията, сътрудниците и приятелите си. Събраните все още средства от регистрации бяха вложени в групи за психическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна, Бургас, както и в акции за безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърда в 17 града в България.

В Европа Race for the Cure се провежда от Think Pink Europe, а в България розовата идея става действителност посредством екипа на CancerCare.bg, член на европейската организация.

Сумата от Race for the Cure 2022 ще бъдe употребена за безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърда в страната. До момента, посредством двете акции са прегледани над 2000 дами.

Можете да се регистрирате като самостоятелен участник или да поканите фамилията си, другари, сътрудници, познати и да го регистрирате като вашия тим на поддръжката. Регистрацията не ви задължава да застанете на старта в София, само че оказва помощ непосредствено за обезпечаването на повече безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР