Най-голямата заплаха пред медиите в България е автоцунзурата. Това заяви

...
Най-голямата заплаха пред медиите в България е автоцунзурата. Това заяви
Коментари Харесай

Голямата заплаха за медиите е автоцензурата, смята президентът


Най-голямата опасност пред медиите в България е автоцунзурата. Това съобщи президентът Румен Радев в коментар пред публицисти в Ню Йорк, където взе участие в срещата ан върха на Общото заседание на Организация на обединените нации. Държавният глава участва и на среща, отдадена на религиозните свободи, чийто хазаин бе американският му сътрудник Доналд Тръмп.
Привидно може да има независимост и да се твърди, че няма интервенция в работата на медиите, само че да са основани такива условия и финансови зависимости, както и организационни разпореждания, които да карат публицистите сами да се цензурират, предизвести Радев. По думите му България се нуждае от ясни критерии за подписване на контракти и систематизиране на европейски фондове и стратегии за реклама в медиите.
Държавният глава повдигна и въпроса за американските визи за българи. България и Съединени американски щати са стратегически съдружници, другари и сътрудници и съгласно мен не следва да има ограничаване за визите за български жители, сподели той и добави, че отпадането на визовия режим ще способства доста за задълбочаване на капиталовото, търговско-икономическото съдействие и туризма.
Радев добави, че въпреки всичко става дума за американско законодателство и България би трябвало да прави оптимално вероятното процентът на отхвърли на визи за наши сънародници да бъде понижен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР