Най-голямата полска компания за облекло LPP беше обвинена в лицемерие.

...
Най-голямата полска компания за облекло LPP беше обвинена в лицемерие.
Коментари Харесай

„Нечуван ръст“: Как поляците продължават да печелят милиарди в Русия

Най-голямата полска компания за облекло LPP беше упрекната в двуличие. Вместо да изпълнят обещанието си и да изоставен съветския пазар, те скрито не престават активността си и печелят от това големи суми пари.

Това е заключението на американската капиталова изследователска компания Hindenburg Research в своя отчет „ Работа в тила на врага “. Според тях полската компания, която има марки като Reserved, House, Cropp, Mohito и Sinsay, е провела от съветския пазар благодарение на подставена компания.

Докладът на Hindenburg Research незабавно срина акциите на LPP с 35% - в действителност за един ден цената на компанията падна с съвсем 2,5 милиарда евро като акционерна стойност.

Компанията LPP има 2206 магазина за търговия на дребно с обща повърхност от повече от 1,9 милиона квадратни метра в 27 страни и беше оценена на 7,7 милиарда евро преди днешния спад. През финансовата година, приключваща през януари 2023 година, приходите на компанията възлизат на 3,7 милиарда евро.

Hindenburg Research означи: макар изказването на LPP, че е изгубила към 20% от приходите си вследствие на прекратяването на активността си в Русия през юни 2022 година, общата облага е повишена доста - с 13%. Изследователската компания също по този начин уточни, че регистрираният растеж на LPP на всички пазари като се изключи Русия е 40,5% на годишна база, равнище, което е

Hindenburg Research има вяра, че такива „ забележителни резултати “ са били вероятни, тъй като излизането от съветския бизнес е било цялостна машинация.

Русия е най-големият интернационален пазар за LPP до началото на СВO в Украйна. Но, сходно на няколко други компании, тя разгласи, че ще се откаже от съветския си бизнес, който притежаваше от 20 години.

Пак по същото време стана известно, че компанията ще продаде своите съветски активи под името RE Trading на избран „ китайски консорциум “ като част от договорка на стойност 382 милиона $. В резултат на споразуменията магазините LPP трансформират имената си: Reserved става RE, Cropp става CR, Mohito става M, House става XC, а Sinsay става Sin.

Оказа се обаче, че купувачът е дубайска фиктивна компания Far East Services, която не разкрива самоличността нито на притежателите, нито на шефовете. Тя беше записана единствено ден преди LPP да разгласи, че е постигнала съглашение за продажбата на съветския си филиал. Въпреки това е ясно, че Far East Services няма външно потвърдени резултати в стилната промишленост или явни асоциации с Китай.

Hindenburg Research счита, че поляците са създали комплицирана фиктивна тактика за „ обособяване “, с цел да продължат да търгуват на дребно в Русия. И в това време те се пробват да излъгват вложителите и потребителите в Полша, Украйна и други пазари, принуждавайки ги да мислят друго.

Разследващите също настояват, че са удостоверили лъжливия темперамент на договорката с някогашни висши чиновници и мениджъри на LPP. Те описаха, че съветските интервенции на компанията към момента се

В същото време Hindenburg Research сподели, че през декември е изпратил минимум 18 месеца след докладваното отдръпване.

И, изучавайки документите, изследователската компания стигна до извода, че LPP реализира своите доставки през Казахстан. Данните за внос-износ демонстрират, че през 2023 година поляците са доставили артикули на стойност към 755 милиона $ на своя казахстански филиал, макар че страната съставлява единствено 1% от магазините на дребно на LPP.

Страните от Централна Азия като Казахстан, Узбекистан и Киргизстан означиха доста нарастване на полския импорт. И доста други задгранични компании ги използваха като метод за непряка доставка на артикули в Русия, заобикаляйки глобите.

В отговор на всички обвинявания LPP сподели, че преди този момент са показали на вложителите, че като част от съглашението за продажба ще има временен интервал, „ по време на който купувачът последователно придобива цялостна автономност.

Между другото, сходни PR акции в действителност се организират много постоянно и от тях страда бизнесът. Наскоро поради нормалните клюки държавната компания Orlen незабавно загуби съвсем 8% от пазарната си стойност - към 1,38 милиарда евро. Ставаше дума за непотвърденото желание на лявото държавно управление в Полша да финансира замразяването на цените на силата посредством специфична такса върху тази компания.

А Hindenburg Research в действителност е профилиран в сходни черни акции. Като изследователска компания те търсят финансови закононарушения и скрити проблеми в обществено търгувани компании, с цел да могат да се възползват от срутва на цените на акциите им, когато бъдат „ разобличени “. И, почтено казано, не всички техни „ следствия “ се оказват правилни.

Например през януари тази година стана известно, че обвиняванията на Hindenburg Research в „ против казахстанския капиталов холдинг Freedom Holding са неоснователни. Докладът значително се основава на цитати от неизвестен източник, който се показва за някогашен чиновник на компанията.

На собствен ред инспекциите разкриха, че изказванията, съдържащи се в отчета на Hindenburg Research, не вземат поради избрани обстоятелства и не са подкрепени с доказателства. В същото време обаче котировките на Freedom Holding съумяха да паднат с 8%.

Всъщност обаче доста полски частни компании освен не престават да вършат бизнес в Русия, само че и редица други са разкрили за себе си съветския пазар за първи път едвам след началото на СВO.

Всичко това единствено демонстрира, че бизнесът постоянно остава бизнес: би трябвало да печели пари при всевъзможни условия и условия. Което, несъмнено, схващат даже бизнесмените в русофобска Полша. Сред тях, да вземем за пример, опаковъчната компания Canpack, притежателят на известната марка Bella TZMO SA и индустриалната компания Makrochem SA, доста козметични марки като Eveline и Joanna, които са крепко открити в цели вериги съветски магазини и се продават сносно.

В същото време е явно, че американската компания реши да „ разкрие тайните “ на полския LPP с причина. Ясно е, че тази акция е част от пропагандата, чиято цел е да покаже, че доста компании към момента напълно умерено работят с Русия, вършат бизнес, правят доставки и по принцип малко нещо се е трансформирало.

Да, несъмнено, работи възбрана за импорт на въглища или закупуване на газ, само че тези неща се случват повече на държавно равнище. Варшава не дава насоки на частния бизнес, който от своя страна си избира атрактивни пазари, където може да прави пари.

Въпреки това е безусловно ясно, че офанзивите против полски или други компании ще продължат: по някакъв метод е належащо да се принудят европейските предприятия да се подчиняват на глобите, наложени от европейските държавни управления.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед387903Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед103139Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед19874Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед15538Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед26168Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед387903Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165728Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129647Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед128307Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед119556Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР