Най-голямата опозиционна партия в Словакия, "Посока - социалдемокрация", поиска оставката

...
Най-голямата опозиционна партия в Словакия, "Посока - социалдемокрация", поиска оставката
Коментари Харесай

Опозицията в Словакия иска оставката на правителството заради даването на C-300 на Украйна

Най-голямата опозиционна партия в Словакия, "Посока - социалдемокрация ", изиска оставката на държавното управление поради предаването на Украйна на зенитно-ракетната система С-300, която е на въоръжение в националната система за противовъздушна защита. Това заяви уебсайтът на братиславския вестник „ Pravda “.
По нейна информация социалдемократите, ръководени от някогашния словашки министър председател Роберт Фицо, ще изискат изключително съвещание на Националния съвет през идващите дни, като в дневния ред ще бъде включен въпросът за избор на съмнение към кабинета. Партията има 38 от 150-те парламентарни мандата.
Фицо остро подлага на критика прехвърлянето на създадените в Съюз на съветските социалистически републики системи за противовъздушна защита С-300 на Украйна. Според него с това деяние държавното управление въвлича републиката в спора в Украйна. Освен това Словакия няма да получи съответен сурогат на този комплекс, който ще пази въздушното ѝ пространство. Според него американската ЗРК "Пейтриът " отстъпва по успеваемост на руската система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР