Най-голямата логистична група в Обединеното кралство - Конфедерацията на британската

...
Най-голямата логистична група в Обединеното кралство - Конфедерацията на британската
Коментари Харесай

Конфедерацията на британската индустрия иска облекчаване на имиграцията

Най-голямата логистична група в Обединеното кралство - Конфедерацията на английската промишленост, прикани държавното управление да облекчи имиграционните правила след Брекзит, с цел да се помогне на фирмите, изпитващи дефицит на личен състав, да наемат повече служащи от чужбина.

От Конфедерацията на английската промишленост обявиха, че държавното управление би трябвало неотложно да опресни листата си с „ дефицитни специалности “, тъй че в него да попаднат браншове, в които работодателите мъчно запълват овакантените места.

Остър е, на личен състав в ресторантьорството и хотелиерството, на служащи в хранително-вкусовата индустрия, на зидаро-мазачи и заварчици. Много от тези позиции до неотдавна бяха заемани от източноевропейци, които поради Брекзит и Covid-19 се върнаха по родните си места. Заради новите имиграционни правила обаче в този момент те мъчно могат да се завърнат още веднъж на работа на Острова.

Официалните данни демонстрират, че 1,3 милиона небритански служащи са напуснали Обединеното кралство след края на 2019 година.

Конфедерацията, която сплотява 190 000 компании от всички браншове уточни, че работодателите би трябвало да поемат по-голяма отговорност за превъзмогване на рецесията с дефицита на работна ръка като влагат в стратегии за образование на локални фрагменти, само че предвид на това, че има съществени компликации в това занятие е нужна и помощта на държавното управление, което е добре да преразгледа имиграционната си политика и да допусне по-лесно служащи от чужбина, с цел да не се провали застрашеното от пандемията икономическо възобновяване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР