Най-голямата компания в модната индустрия и дружество номер 1 по

...
Най-голямата компания в модната индустрия и дружество номер 1 по
Коментари Харесай

Най-голямата компания в модния бранш вече струва 90 милиарда евро

Най-голямата компания в стилната промишленост и сдружение номер 1 по капитализация на испанския пазар - Inditex, е записала доста повишаване на акциите си от началото на годината.

За първите осем месеца скъпите бумаги на производителя, който държи марките Zara и Bershka, са добавили 31% към цената си, оповестява испанското издание Expansión. Така пазарната оценка на Inditex доближава 90 милиарда евро.

През тази седмица следва сдружението да разгласява финансовите си резултати за второто фискално тримесечие. Представянето на Inditex през първото тримесечие изненадаха положително вложителите с по-добро показване от предстоящото.

Според прогнозите на анализаторите продажбите на испанския колос за второто тримесечие ще бъдат в размер на 6,895 милиарда евро при такива от 6,371 милиарда евро за същия интервал на миналата година.

Очакванията са чистата облага на Inditex да бъде в размер на 827 милиона евро при такава от 741 милиона евро година по-рано, което е нарастване с 12% на годишна база.

Към 9 септември акциите на Inditex се търгуват на цена от 28,79 евро на фондовия пазар в Испания.

Основаната през 70-те години на предишния век компания е международен водач в стилната промишленост през днешния ден, като изпреварва шведския си съперник H&M. Освен Zara и Bershka под нейната шапка са още марките Massimo Dutti, Oysho Pull and Bear и Stradivarius.

Нейният основател - предприемачът Амансио Ортега, е измежду най-заможните хора в света и е втори по благосъстояние в Европа след французина Бернар Арно.
 Амансио Ортега купи нова офис постройка в Съединени американски щати. Този път за $230 милиона
Вторият най-богат човек в Европа с нова покупка на парцел в Щатите. Този път за $230 милиона

Тя се намира в Сиатъл
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР