Най-голямата компания за управление на парични средства в света "Блекрок"

...
Най-голямата компания за управление на парични средства в света "Блекрок"
Коментари Харесай

Биткойнът се промъква и в портфолиото на хегемона Блекрок

Най-голямата компания за ръководство на парични средства в света "Блекрок " има намерение да вкара своите клиенти в света на криптовалутите като добави биткойн фючърси в комерсиалното си портфолио.

Търговията с биткойн фючърси ще бъде предоставена на два фонда под шапката на "Блекрок " - BlackRock Strategic Income Opportunities и BlackRock Global Allocation Fund Inc, оповестява организация "Ройтерс ". Фондовете ще влагат единствено в биткойн фючърси, търгувани на тържища, които са лицензирани от американските регулатори. Този ход е предстоящ, откакто още през декември основният изпълнителен шеф на "Блекрок " Лари Финк съобщи, че биткойнът може да се трансформира в световен пазар поради голямата ежедневна търговия.

По-рано този месец най-популярната криптовалута в света доближи рекордното равнище от 40 000 $.

На регулаторния фронт в Съединени американски щати също не липсва конспирация. Едно от първите дейности, подхванати от президента Джо Байдън след встъпването му в служба, бе замразяването на новите крипто регулации, препоръчани от някогашния финансов министър Стивън Мнучин. Всъщност замразяването на тези регулации е част от мораториум върху всички законодателни промени, подхванати от Мнучин. Целта е да се обезпечи последователност, откакто някогашната шефка на Федералния запас Джанет Йелън бе определена за министър на финансите в администрацията на Байдън, оповестява "Койн телеграф ".

Ако новите крипто регулации бъдат признати, това ще задължи щатските банки и компании за финансови услуги да събират информация за клиентите си, които осъществят огромни транзакции в биткойн, както и да дават информация на федералните служби при съмнителни интервенции с криптовалути.

На 21 януари биткойнът се свлече под 33 000 $. Това е най-рязкото намаляване в цената му за последната седмица. Според анализатора от компанията за финансови услуги е допустимо цената на криптовалутата да падне даже до 20 000 $, а нов исторически връх да бъде обуздан чак през 2022 година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР